Hvordan fikse Update Failed erroren mens du oppdaterer Firefox

Firefox har en Software Update funksjon som automatisk sjekker om det finnes oppdateringer, og ber deg installere dem når det er nødvendig.

Noen ganger feiler oppdateringen, og feilmeldingen Update Failed vises. Denne artikkelen beskriver mulige løsninger på og omgåelser av problemer for å gjennomføre oppdateringen av Firefox.

Manuell oppdatering

En løsning er å oppdatere Firefox manuelt ved å laste ned og installere den nye versjonen over den versjonen du har installert. Les artikkelen Installer Firefox på WindowsInstaller Firefox på LinuxHvordan laste ned og installere Firefox på Mac for instruksjoner.

Sjekk om det finnes oppdateringer etter restart av datamaskinen

Det er mulig at et annet kjørende program eller en tidligere instans av Firefox som ikke avsluttet riktig, forstyrrer oppdateringsprossen for Firefox. Denne feilen kan også oppstå dersom du deler datamaskinen med andre, og en annen brukerkonto fremdeles er logget inn med Firefox kjørende. Den enkleste måten å løse det problemet på, er å restarte datamaskinen. Når maskinen er oppe igjen:

1. Start Firefox.
  2. Klikk på menyknappen New Fx Menu og klikk på Hjelp.On the menu bar, click the {menu Firefox menu.
  3. Select Om Firefox. Firefox sjekker da om det finnes oppdateringer.

Steng andre programmer som kjører

Noen programmer som kan forstyrre Firefox er satt opp til å starte automatisk når du starter datamaskinen din. Før du oppdaterer Firefox, forsøk å lukke eller slå av slike programmer; for eksempel har Spybot TeaTimer og Logitech QuickCam programvare vært kjent for å forstyrre Firefox oppdateringer.

Kjør som administrator

Om du bruker Windows 7 eller Vista:

1. Restart datamaskinen så ingen Firefox prosesser er aktive.
  2. Åpne Windows Start meny, skriv inn firefox og høyreklikk på "Mozilla Firefox" som vises.
  3. Velg Kjør som administrator og Fortsett om Brukerkontokontroll-vinduet vises.

Om ikke problemet løses, steng Firefox og restart datamaskinen igjen, men denne gangen åpner du mappen der Firefox er installert (åpne C:\Program Files\Mozilla Firefox mappen eller, på 64-bit Windows, mappen C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox), høyreklikk på firefox eller firefox.exe filikonet og velg Kjør som administrator.

Basert på informasjon fra Software Update (mozillaZine KB)