Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 48986
  • Opprettet:
  • Opprettet av: Håvard Mork
  • Kommentar: initial translation
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: JCPlus
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Nei
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold

Visste du at alle innstillinger du setter i Firefox, som for eksempel hjemmeside, hvilke verktøylinjer som er synlige, lagrede passord og bokmerker lagres i en spesiell profilmappe? Det er sant. Profilmappen lagres på et sted atskilt fra programmet, så dersom noe galt skulle skje med Firefox, vil informasjonen din fortsatt være der. Det betyr også at du kan avinstallere Firefox uten at du mister innstillingene dine, og du trenger ikke reinstallere Firefox for å slette informasjonen eller feilsøke et problem.

Denne informasjonen er her bare som referanse. Du trenger ikke følge disse stegene med unntak av hvis en annen artikkel ber deg gjøre det.

Hvordan finner jeg profilmappen min?

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

Finne profilmappen uten å åpne Firefox

1. Fra startskjermen, trykk på Skrivebord-ruten. Skrivebord-visningen vil åpnes.
  2. Fra skrivebordet, flytt muspekeren til nederst til høyre for å finne Perler.
  3. Velg Søk-perlen. Søke-sidestolpen vil åpnes.
  4. I søkeboksen, skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\, uten å trykke Enter. En liste med profiler vil vises.
  5. Trykk på profilen som inneholder “default” i navnet for å åpne den i et nytt vindu.

1. Trykk på Start-knappen i Windows, og skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i søkeboksen i bunnen av startmenyen, uten å trykke Enter. En liste med profiler vil vises øverst i startmenyen.
  2. Trykk på profilen som inneholder “default” i navnet for å åpne den i et nytt vindu.

1. Trykk på Start-knappen i Windows, og velg Kjør ….

2. Skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ og deretter trykk på OK.

3. Et vindu vil åpnes som viser profilmappene.
  4. Dobbeltklikk på profilmappen som har et navn med teksten “default”.
  1. Åpne Bibliotek-mappen for din Mac-brukerkonto:
    • (OS X 10.6 eller tidligere) Trykk på Finder-ikonet i docken. Hjemmemappen din vil velges, (vanligvis navnet på Mac-brukerkontoen). På høyre siden av vinduet, trykk på Bibliotek-mappen for å åpne den.
    • (OS X 10.7 eller nyere) Trykk på Finder-ikonet i docken. I menylinjen, trykk på -menyen, hold ned option- eller alt-tasen og velg Bibliotek. Et vindu vil åpnes med Bibliotek-mappen.
  2. Åpne "Application Support"-mappen, og deretter åpne mappen "Firefox", og deretter "Profiles"-mappen.
  3. Åpne mappen som har teksten “default” i navnet.
  1. (Ubuntu) Trykk på Places-menyen øverst til høyre i skjermen og velg Home Folder. Et fillistevindu vil åpnes.
  2. Trykk på Vis-menyen og velg Show Hidden Files dersom den ikke allerede er krysset av.
  3. Dobbeltklikk på mappen med navnet .mozilla.
  4. Dobbeltklikk på mappen med navnet firefox. Profilmappen er innenfor denne mappen.

Hvilken informasjon lagres i profilen?

Merk: Bare viktig informasjon som er nyttig for gjenoppretting er beskrevet.

Jobbe med profiler