Kan ikke legge til, endre eller lagre bokmerker - Hvordan fikse

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 278436
  • Opprettet:
  • Opprettet av: ErlingR
  • Kommentar: Første gangs oversettelse til norsk iht rev 229497 2021-09-26 av org. engelsk artikkel.
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: erling.rosag
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Ja
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold

Denne artikkelen beskriver hva du må gjøre om du ikke kan legge til nye bokmerker eller endre de du har.

Merknad: Om du har kunnet lagre bokmerker, men nå mangler de, les Gjenopprett slettede eller manglende bokmerker.

Jeg kan ikke legge til eller endre bokmerker

Om du ikke kan legge til nye bokmerker, eller om endringer du gjør i verktøylinjen ikke er lagret når du starter Firefox på nytt, les Endringer i verktøylinjer og vindusstørrelser blir ikke lagret.

Om du ikke kan legge til nye bokmerker eller gjøre andre endringer i bokmerkene dine og har installert en Firefox utvidelse relatert til bokmerker (for eksempel en som synkroniserer bokmerker), følg instruksjonene i Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for å finne ut om det er en utvidelse som forårsaker problemet.

Jeg kan legge til og endre bokmerker, men endringen er borte når jeg starter Firefox på nytt

Om du kan legge til, slette, flytte rundt på og gjøre andre endringer i bokmerkene dine, men endringen er borte når du starter Firefox på nytt, prøv disse l løsningene.

Merknad: Det anbefales at du deaktiverer alle utvidelser relatert til bokmerker, som forklart her, før du fortsetter med forslagene under.

Fiks bokmerkefilen

Om endringene du har gjort i bokmerkene dine ikke vises når du starter Firefox på nytt, kan problemet være at bokmerkefilen din er skrivebeskyttet. En skrivebeskyttet fil kan ikke endres, noe som forhindrer at Firefox klarer å lagre noen endringer du har gjort.

Slik tillater du at Firefox får lagre endringer i bokmerker:

1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Avslutt Firefox helt: Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Høyreklikk på filen places.sqlite, og velg Egenskaper for å åpne egenskaps-vinduet.
  4. Velg Generelt-fanen. Sjekk at Skrivebeskyttet nederst i vinduet IKKE er markert.
    Fx124Win10NorskEgenskaperPlaces.sqlite

Slik slår du på skrivetillatelse for bokmerkefilen din:

1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Avslutt Firefox helt: Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Marker filen places.sqlite.
  4. I menylinjen velger du Fil og velger Få informasjon. Info-vinduet for places.sqlite åpnes.
  5. Fjern markeringen av Låst avsjekkingsboksen.

Lag en ny bokmerkefil

Bokmerker og nettleserhistorikk lagres i filen places.sqlite i profilmappen til Firefox. Er det noe feil med denne filen, kan bokmerke-endringene dine bli borte hver gang du starter Firefox på nytt. Du kan tvinge Firefox til å lage en ny places.sqlite fil ved å slette (eller endre navn på) den filen som finnes.

Det kan være lurt å skrive ut denne veiledningen eller kopiere teksten til en form du kan lese uten nettleser, fordi du må avslutte Firefox for å kunne slette eller endre navn på filene.

Advarsel: Når du har slettet places.sqlite filen, har du mistet all nettleserhistorikken din. Firefox har bare en kopi av denne filen, og det tas ikke automatisk sikkerhetskopi av nettleserhistorikken som det gjøres for bokmerker.
  1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Avslutt Firefox helt: Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Finn filene places.sqlite og places.sqlite-journal i profil-mappen din, (om den finnes) og slett dem (eller endre navnet på dem, til places.sqliteOLD, for å beholde den gamle filen som sikkerhetskopi) .

Når du starter Firefox neste gang, lager den en ny places.sqlite fil, og importerer automatisk den nyeste sikkerhetkopien av bokmerkene. Bokmerkene dine gjenopprettes fra sikkerhetskopien, men du vil miste nettleserhistorikken din. Husk at nettleserhistorikken brukes til autofullføring av adressefeltet-funksjonen.

Basert på informasjon fra Bookmarks not saved (mozillaZine KB)