Installer en eldre versjon av Firefox

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 277565
  • Opprettet:
  • Opprettet av: ErlingR
  • Kommentar: Revidert etter rev 276949 2024-02-26 av org. engelsk artikkel.
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: erling.rosag
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Nei
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold
Advarsel: I Firefox er det nå lagt inn beskyttelse mot nedgradering for å forhindre skade på brukerprofildata. Om du installerer en eldre versjon, vil du bli bedt om å lage en ny Firefox profil.

Om det oppstår et problem med en ny versjon av Firefox vil noen ønske å nedgradere Firefox til en tidligere versjon. Det anbefaler vi ikke. Den nyeste versjonen av Firefox inneholder sikkerhetsoppdateringer, så ved å nedgradere blir Firefox mer sårbar for angrep, og vanligvis løser det heller ikke problemet. Denne artikkelen gir deg noen alternativer til å nedgradere, og lenker til eldre versjoner av Firefox om du allikevel ønsker å nedgradere.

Uønskede funksjoner i den nye Firefox versjonen

Om du misliker noen av de nye funksjonene i den nyeste versjonen av Firefox, kan den første reaksjonen din være å gå tilbake til den forrige versjonen. Heller enn å nedgradere, forsøk å venne deg til de nye funksjonene eller still et spørsmål på brukerstøtteforumet, for å sjekke om det finnes en annen måte å gjøre det på, eller en måte å få tilbake den gamle funksjonaliteten uten å nedgradere Firefox. Les Få hjelp fra samfunnet.

Å installere en tidligere versjon løser sjelden problemer

Problemer som oppstår etter en oppdatering skyldes som oftest ikke den nye versjonen av Firefox, men isteden selve oppdateringsprosessen. I de fleste tilfeller vil det ikke hjelpe å installere en eldre versjon. Les istedet:

Merk: Andre problemer kan løses med Tilbakestill Firefox funksjonen. Den tilbakestiller Firefox til dens standardtilstand samtidig som den tar vare på din personlige informasjon.

Sørg for at all sikkerhetsrelatert programvare og biblioteker er oppdatert til nyeste versjoner. Visse sikkerhetsrelaterte programmer må oppdateres for hver oppdatering av Firefox til en nyere versjon slik at de er kompatible med Firefox.

Valgfri programvare som installeres sammen med sikkerhetsprogramvare må kanskje også oppdateres. Denne programvaren er kanskje ikke viktig for datasikkerheten din, men kan fungere dårlig sammen med Firefox eller få Firefox til å krasje, om den er utdatert.

Jeg vil allikevel nedgradere — hvor finner jeg den forrige utgaven?

Om du fremdeles er innstilt på å nedgradere, kan du bruke lenkene under for gå til Mozillas samling av tidligere versjoner av Firefox. Bare husk at ved å bruke eldre versjoner kan gjøre Firefox usikker og sårbar for dataangrep og svindel. Vi anbefaler at du alltid bruker den nyeste versjonen av Firefox.
Warning: Det kan være at eldre versjoner av Firefox ikke inneholder de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

Firefox 114.0.2 32-bit (US English)
Firefox 114.0.2 64-bit (US English)
Firefox 114.0.2 (US English) Firefox 114.0.2 32-bit (US English)
Firefox 114.0.2 64-bit (US English)

Firefox 115.0.3 32-bit (US English)
Firefox 115.0.3 64-bit (US English)
Firefox 115.0.3 (US English) Firefox 115.0.3 32-bit (US English)
Firefox 115.0.3 64-bit (US English)

Firefox 116.0.3 32-bit (US English)
Firefox 116.0.3 64-bit (US English)
Firefox 116.0.3 (US English) Firefox 116.0.3 32-bit (US English)
Firefox 116.0.3 64-bit (US English)

Firefox 117.0.1 32-bit (US English)
Firefox 117.0.1 64-bit (US English)
Firefox 117.0.1 (US English) Firefox 117.0.1 32-bit (US English)
Firefox 117.0.1 64-bit (US English)

Firefox 118.0.2 32-bit (US English)
Firefox 118.0.2 64-bit (US English)
Firefox 118.0.2 (US English) Firefox 118.0.2 32-bit (US English)
Firefox 118.0.2 64-bit (US English)

Firefox 119.0.1 32-bit (US English)
Firefox 119.0.1 64-bit (US English)
Firefox 119.0.1 (US English) Firefox 119.0.1 32-bit (US English)
Firefox 119.0.1 64-bit (US English)

Firefox 120.0.1 32-bit (US English)
Firefox 120.0.1 64-bit (US English)
Firefox 120.0.1 (US English) Firefox 120.0.1 32-bit (US English)
Firefox 120.0.1 64-bit (US English)

Firefox 121.0.1 32-bit (US English)
Firefox 121.0.1 64-bit (US English)
Firefox 121.0.1 (US English) Firefox 121.0.1 32-bit (US English)
Firefox 121.0.1 64-bit (US English)

Firefox 122.0.1 32-bit (US English)
Firefox 122.0.1 64-bit (US English)
Firefox 122.0.1 (US English) Firefox 122.0.1 32-bit (US English)
Firefox 122.0.1 64-bit (US English)

Katalog over andre versjoner og språk

Viktig: I utgangspunktet er Firefox satt opp med automatisk oppdatering. For å forhindre at Firefox automatisk installerer nyeste versjon etter at du har installert en eldre versjon, må du endre på innstillingen for oppdatering av Firefox: I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger. Rull ned til avsnittet Firefox-oppdateringer i Generelt-panelet.

Alternativer til å nedgradere

Å nedgradere til en eldre versjon av Firefox er av sikkerhetshensyn ikke det beste valget. I stedet for å endre oppdateringsinnstillingene, eller å bytte til en mindre sikker versjon av Firefox, vurdere følgende alternativer:

Installer Firefox Extended Support Release. Firefox Extended Support Release (ESR) er skreddersydd for store organisasjoner som universiteter og bedrifter, men passer også ypperlig for personlig bruk. Selv om Firefox ESR ikke har de nyeste funksjonene, er alltid de nyeste rettelsene relatert til sikkerhet og stabilitet inkludert i oppdateringene. For mer informasjon, les artikkelen Bytt om til Firefox Extended Support Release (ESR) for personlig bruk.

Optimaliser Firefox-innstillingene for personvern og sikkerhet. Forbedring av Firefox-innstillinene dine kan ofte løse problemer. Utforsk personvern og sikkerhetsinnstillinger for å tilpasse nettlesingsopplevelsen din. Dette omfatter blant annet endring av innstillinger for utvidet sporingsbeskyttelse, justering av nettstedstillatelser og å ta i bruk personvern-fokuserte tillegg. For mer veiledning i disse temaene, søk i forumene i Mozillasamfunnet etter tips og best practices.

Hjelp oss med å forbedre Firefox

Om den nyeste versjon av Firefox gir deg problemer, eller om det er noe du simpelthen ikke liker, vær så snill å fortelle oss om det her:

Send inn tilbakemeldinger om og forbedringforslag for Firefox