Hvorfor må jeg trykke for å aktivere programtillegg

Tidligere, for å beskytte deg fra utvidelser som har stabilitets- eller sikkerhetsproblemer vil Firefox skru av utvidelsen med problemer. Nå kan Firefox forhindre utvidelsen fra å kjøre automatisk (hvilket forhindrer mange problemer) og lar deg så velge om du vil kjøre eller oppdatere utvidelse. Slik fungerer det:

Merk: Denne artikkelen gjelder ikke versjonen av Firefox som du har. Den krever den nyeste versjonen av Firefox release, som kan lastes ned fra mozilla.org/.

Merk: Denne artikkelen beskriver hva du kan gjøre når en utvidelse har blitt blokkert av Mozilla fra å kjøre automatisk grunnet stabilitets eller sikkerhetsproblemer. De fleste utvidelser trenger å blir aktivert selv om Mozillas sjekkside rapporterer at de er oppdatert fordi Firefox nå setter utvidelsene til "Spør for å aktivere" i utvidelsesbehandlingen som standard. se dette blogginnlegget for mer informasjon.

Hvordan trykke for å aktivere fungerer

1. Når Firefox blokkerer et utvidelsen vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1
  2. Du kan så velge å kjøre utvidelsen, eller oppdatere det (hvis en oppdatering er tilgjengelig).
    • Hvis du trykker for å aktivere utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt. Men neste gange du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2
    • Hvis "Sjekk for oppdateringer..." er tilgjengelig og du trykker på det...
    Click to play 3
    • Vil du bli tatt til Mozilla Utvidelsestest-siden hvor du vil bli vist linker til å oppdatere utdaterte utviddelser.
    Click to play 4
  1. Når Firefox blokkerer en utvidelse vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1 new
  2. Du kan da velge om du ønsker å kjøre utvidelsen eller oppdatere den (hvis det er en oppdatering tilgjengelig).
    • Hvis du trykker på aktiver og tillat utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt (hvis det ikke gjør det, last inn siden på nytt og prøv igjen). Men neste gang du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2 new
    • Hvis "Sjekk for oppdateringer..." er tilgjengelig og du trykker på den.....
    Click to play 3 new
    • Blir du tatt til Mozillas utvidelsest-side hvor du blir vist lenker for å oppdatere utdaterte utvidelser-
    AdobeFlash-plugincheck

Når er det OK å aktivere istedet for å oppdatere en utvidelse?

Det å oppdatere en utvidelse er alltid den sikreste løsningen, men noen ganger er det ikke mulig. For eksempel kan du ikke ha tillatelser til å oppdatere datamaskinen på jobben eller skolen. I en slik situasjon kan du gjøre et smart valg avhengig av din oppgave:

• Hvis du bruker en side du stoler på som Youtube eller en spessiell side for din arbeidsplass eller skole kan du føle deg sikker nok til å aktivere en sårbar utvidelse for å se på nettsidens innhold.
  • Hvis du er på en side du ikke stoler på som du har kommet til ved for eksempel en link vil du mest sannsynlig ikke ønske å aktivere utvidelsen.

Hvordan alltid aktivere en utvidelse på en nettside du stoler på

Hvis du ikke har mulighet til å oppdatere en utvidelse og du bruker en side du stoler på kan du sette utvidelsen til å automatisk kjøre hver gang du besøker nettsiden:

1. Trykk på det røde utvidelsesikonet i addressefeltet og en beskjed vil åpne.
  2. På bunnen av dette meldingsvinduet, trykk på Aktiver alle utvidelser nedrykksmenyen og velg Alltid aktiver utvidelsen for denne siden.
    Always activate Win 8
  1. Trykk på det røde utvidelsesikonet i addressefeltet og et meldingsvindu vil åpnes.
  2. I meldingspanelet, trykk Tillat og husk.
    Blocklisted-ActivateFlash

Når du nå besøker denne siden vil utvidelsen automatisk kjøre og du får ikke lenger beskjeden "Trykk for å aktivere".

Share this article: http://mzl.la/1xKuGJj