Hvorfor må jeg trykke for å aktivere programtillegg

Tidligere, for å beskytte deg fra utvidelser som har stabilitets- eller sikkerhetsproblemer vil Firefox skru av utvidelsen med problemer. Nå kan Firefox forhindre utvidelsen fra å kjøre automatisk (hvilket forhindrer mange problemer) og lar deg så velge om du vil kjøre eller oppdatere utvidelse. Slik fungerer det:

Merk: Denne artikkelen gjelder ikke versjonen av Firefox som du har. Den krever den nyeste versjonen av Firefox release, som kan lastes ned fra mozilla.org/.

Merk: Denne artikkelen beskriver hva du kan gjøre når en utvidelse har blitt blokkert av Mozilla fra å kjøre automatisk grunnet stabilitets eller sikkerhetsproblemer. De fleste utvidelser trenger å blir aktivert selv om Mozillas sjekkside rapporterer at de er oppdatert fordi Firefox nå setter utvidelsene til "Spør for å aktivere" i utvidelsesbehandlingen som standard. se dette blogginnlegget for mer informasjon.

Hvordan trykke for å aktivere fungerer

1. Når Firefox blokkerer et utvidelsen vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1
  2. Du kan så velge å kjøre utvidelsen, eller oppdatere det (hvis en oppdatering er tilgjengelig).
    • Hvis du trykker for å aktivere utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt (hvis ikke, trykker du på last inn FxReloadButton knappen i adresselinjen for å laste siden på nytt og prøv igjen). Men neste gange du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2
    • Hvis "Sjekk for oppdateringer..." er tilgjengelig og du trykker på det...
    Click to play 3
    • Vil du bli tatt til Mozilla Utvidelsestest-siden hvor du vil bli vist linker til å oppdatere utdaterte utviddelser.
    Click to play 4
  1. Når Firefox blokkerer en utvidelse vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1 new
  2. Du kan da velge om du ønsker å kjøre utvidelsen eller oppdatere den (hvis det er en oppdatering tilgjengelig).
    • Hvis du trykker på aktiver og tillat utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt (hvis ikke, trykker du på last inn FxReloadButton knappen i adresselinjen for å laste siden på nytt og prøv igjen). Men neste gang du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2 new
    • Hvis "Sjekk for oppdateringer..." er tilgjengelig og du trykker på den.....
    Click to play 3 new
    • Blir du tatt til Mozillas utvidelsest-side hvor du blir vist lenker for å oppdatere utdaterte utvidelser-
    AdobeFlash-plugincheck

Når er det OK å aktivere istedet for å oppdatere en utvidelse?

Det å oppdatere en utvidelse er alltid den sikreste løsningen, men noen ganger er det ikke mulig. For eksempel kan du ikke ha tillatelser til å oppdatere datamaskinen på jobben eller skolen. I en slik situasjon kan du gjøre et smart valg avhengig av din oppgave:

• Hvis du bruker en side du stoler på som Youtube eller en spessiell side for din arbeidsplass eller skole kan du føle deg sikker nok til å aktivere en sårbar utvidelse for å se på nettsidens innhold.
  • Hvis du er på en side du ikke stoler på som du har kommet til ved for eksempel en link vil du mest sannsynlig ikke ønske å aktivere utvidelsen.

Hvordan alltid aktivere en utvidelse på en nettside du stoler på

Hvis du ikke har mulighet til å oppdatere en utvidelse og du bruker en side du stoler på kan du sette utvidelsen til å automatisk kjøre hver gang du besøker nettsiden:

1. Trykk på det røde utvidelsesikonet i addressefeltet og en beskjed vil åpne.
  2. På bunnen av dette meldingsvinduet, trykk på Aktiver alle utvidelser nedrykksmenyen og velg Alltid aktiver utvidelsen for denne siden.
    Always activate Win 8
  1. Trykk på det røde utvidelsesikonet i addressefeltet og et meldingsvindu vil åpnes.
  2. I meldingspanelet, trykk Tillat og husk.
    Blocklisted-ActivateFlash

Når du nå besøker denne siden vil utvidelsen automatisk kjøre og du får ikke lenger beskjeden "Trykk for å aktivere".

Share this article: http://mzl.la/1xKuGJj