Tillegg som forårsaker problemer med stabilitet eller sikkerhet legges til på en blokkeringsliste

Når Mozilla blir oppmerksom på tillegg som bryter med våre retningslinjer for tillegg og setter brukersikkerhet og personvern i fare, eller på andre måter ikke møter brukernes forventinger, kan vi ta grep for å blokkere dem fra å kjøre i Firefox.

Hvorfor blokkerer Mozilla noen tillegg fra å kjøre i Firefox?

Selv om de fleste tillegg skapes med de beste intensjoner om å gi brukerne nyttige og flotte funksjoner, kan tillegg også brukes for å kompromittere personlig informasjon og sikkerhet.

Når vi blir oppmerksomme på tillegg som utgjør en risiko for sikkerhet og personvern ifølge vår Add-on Policies, tar vi grep for å blokkere dem fra å kjøre i Firefox. Tillegg kan blokkeres på mistanke fordi de bryter med våre retningslinjer, eller som reaksjon på en rapport om misbruk.

For mer informasjon les artikkelen Add-on Blocking ProcessFirefox Extension Workshop.

Hvordan fungerer blokkering av tillegg?

Når et tillegg er blokkert, vil Firefox deaktivere tillegget uten at du kan overstyre det. Blokkerte tillegg har ikke tilgang til nettaktiviteten din, og kan ikke legge inn skadevare.

For mer teknisk forkalring på hvordan blokkering fungerer, les Introducing a scalable add-ons blocklistMozilla Add-ons Community Blog.

Hvordan skjønner jeg at et tillegg er blokkert?

Om du tror at et tillegg du har installert er blokkert, kan du sjekke dette i Tilleggsbehandleren i Firefox.

Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser. Alle blokkerte utvidelser vises i “Avslått”-avsnittet. De vises med en merknad som forklarer at utvidelsen er deaktivert på grunn av problemer med sikkerhet eller stabilitet.

Blocked Add-on - Add-ons Manager

Jeg ser et blokkert tillegg i Tilleggsbehandleren. Hva bør jeg gjøre?

Du behøver ikke foreta deg noen ting om du ser et blokkert tillegg i Tilleggsbehandleren. Tillegget er deaktivert, har ikke tilgang til nettaktiviteten din og kan ikke legge inn annen skadevare. Om du vil, kan du trygt fjerne det.

Noen skadelige tillegg samler og selger informasjon om brukeren. Det kan være lurt å sjekke med Firefox Monitor om din personlige informasjon er eksponert gjennom et datainnbrudd.

Kan jeg installere et tillegg etter det er blokkert?

Når et tillegg er blokkert, vil Firefox stoppe deg fra å instakkere det. Du vil se dette varselet:

Notification - Add-on is blocked and cannot be installed

Kan blokkeringer oppheves?

Avhengig av alvorlighetsgraden til retningslinjebruddet, misbrukshistorikken til utvikleren og andre relevante faktorer, kan noen blokkeringer oppheves så snart utvikleren laster opp en ny versjon som godkjennes av Mozilla. Om det skjer, vil brukere som hadde lastet ned tillegget kunne ta det i bruk så snart det er oppdatert til nyeste godkjente versjon.

Slik sikrer du at du alltid bruker den nyeste versjonen av et tillegg (utvidelse eller tema):

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. Klikk på ikonet for generelle innstillinger Add-on Tools Icon og forsikre deg om at meny-linjens Oppdater utvidelser automatisk er haket av.

Hvordan finner jeg en erstatning for et blokkert tillegg?

Se etter en erstatning på addons.mozilla.org, Mozillas offisielle tilleggskatalog. Bruk Anbefalte utvidelser for å finne tillegg som oppfyller våre strengeste krav til sikkerhet, funksjonalitet og brukeropplevelse.