Hvordan å forandre din standard nettleser i Windows

Om du setter Firefox til å være standard nettleser i Windows 10 eller 11, vil nettlenker automatisk åpnes i Firefox.

Merk: Denne artikkelen gjelder for Windows 10 eller Windows 11. For tidligere versjoner av Windows, les Gjør Firefox til din standard nettleser. Om du ikke har installert Firefox på datamaskinen din, last ned og installer Firefox først.

Sett Firefox som standard nettleser i Firefox Innstillinger

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. I Generelt-fanen, finn Startside-avsnittet
  3. Om Firefox ikke er standard nettleser, vil du se meldingen "Firefox er ikke valgt som standard nettleser". Klikk på Bruk som standard…-knappen for å angi Firefox som standard nettleser.
Merk: Ellers vil du se meldingen "Firefox er din standard nettleser".

Om Firefox ikke klarte å endre standard nettleser, vil den åpne Innstillinger for Windows i Standardapper-panelet. Der kan du manuelt sette Firefox til å være din standard nettleser.

Manuelt endre standard nettleser til Firefox i Innstillinger for Windows (Windows 10)

1. Slik åpner du Standardapper-panelet i Innstillinger for Windows om det ikke er åpent allerede:
    • Klikk på Windows Start-knapp.
    • Begynn å skrive "Standardapper" og velg Standardapper.
  2. Under Nettleser, klikk på den nettleseren som vises for øyeblikket.
  3. Under Velg en app, klikk på Firefox for å sette den som standard nettleser.

Manuelt endre standard nettleser til Firefox i Innstillinger for Windows (Windows 11)

1. Slik åpner du Standardapper-panelet i Innstillinger for Windows om det ikke er åpent allerede:
    • Klikk på Windows Start-knapp.
    • Begynn å skrive "Standardapper" og velg Standardapper.
  2. Velg Firefox fra listen.
  3. Under Velg standard filtyper eller lenketyper, finn fram til valget Velg Firefox som din standard nettleser på toppen av vinduet og klikk på Velg som standard.