Firefox bruker lang tid på å starte

Denne artikkelen beskriver noen årsaker til treg oppstart, og tiltak du kan gjøre for å forbedre den.

Merk:

Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Firefox oppfriskningsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Endre startside

Problemer med et nettsted kan gjøre at Firefox tar lang tid å starte. Prøv å endre startsiden til standardverdien eller til en tom side. Se Hvordan velge startside for å lese mer.

Endre hvordan vinduer og faner lastes inn

Dersom du setter Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen for å vise vinduene og fanene dine fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Generelt-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart.

Startup-loadtabs

Dersom du stiller inn Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen til å vise vinduer og faner fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Generelt-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart. (Dette er også standardinnstillingen).

Startup-loadtabs

Dersom du stiller inn Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen til å vise vinduer og faner fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Faner-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart. (Dette er også standardinnstillingen).

Kontroller antivirus-programmet

Firefox leser fra flere filer når den starter opp. Noen antivirus-programmer kan gjøre omfattende kontroller av disse filene ved oppstart, og blokkere tilgangen til de inntil kontrollene er ferdig. Hvis problemet oppstod etter installasjon, oppdatering eller konfigurering av antivirus-programmet, så kontakt leverandøren av antivirusprogramvaren for mer hjelp.

Feilsøking av utvidelser eller temaer

Firefox laster utvidelser når den starter opp, og mange utvidelser har egne oppstartsoppgaver som utføres. Se Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for steg du kan gjøre for å identifisere utvidelser som kan forårsake problemet.

Optimaliser Windows

Gjør Windows raskere, og få datamaskinen til å jobbe bedre.

Andre løsninger

Dersom disse forslagene ikke reduserer oppstartstiden til Firefox betydelig, se Troubleshoot and diagnose Firefox problems for andre ting du kan gjøre for å løse problemet.

Share this article: http://mzl.la/1xKryNz