Firefox bruker lang tid på å starte

Denne artikkelen beskriver noen årsaker til treg oppstart, og tiltak du kan gjøre for å forbedre den.

Merk: Tilbakestill Firefox-funksjonen kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Endre startside

Problemer med et nettsted kan gjøre at Firefox tar lang tid å starte. Prøv å endre startsiden til standardverdien eller til en tom side. Se Hvordan velge startside for å lese mer.

Endre hvordan vinduer og faner lastes inn

Dersom du setter Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen for å vise vinduene og fanene dine fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Generelt-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart.

Startup-loadtabs

Dersom du stiller inn Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen til å vise vinduer og faner fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Generelt-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart. (Dette er også standardinnstillingen).

Startup-loadtabs

Dersom du stiller inn Firefox til å bruke Session Restore-funksjonen til å vise vinduer og faner fra forrige gang, kan Firefox bruke lang tid å starte dersom du hadde mange nettsider åpne forrige gang du brukte Firefox. Kontroller Ikke last faner før de velges i Faner-panelet i InnstillingerInnstillinger-vinduet slik at bare den sist valgte fanen lastes ved oppstart. (Dette er også standardinnstillingen).

Kontroller antivirus-programmet

Firefox leser fra flere filer når den starter opp. Noen antivirus-programmer kan gjøre omfattende kontroller av disse filene ved oppstart, og blokkere tilgangen til de inntil kontrollene er ferdig. Hvis problemet oppstod etter installasjon, oppdatering eller konfigurering av antivirus-programmet, så kontakt leverandøren av antivirusprogramvaren for mer hjelp.

Feilsøking av utvidelser eller temaer

Firefox laster utvidelser når den starter opp, og mange utvidelser har egne oppstartsoppgaver som utføres. Se Troubleshoot extensions, themes and hardware acceleration issues to solve common Firefox problems for steg du kan gjøre for å identifisere utvidelser som kan forårsake problemet.

Optimaliser Windows

Gjør Windows raskere, og få datamaskinen til å jobbe bedre.

Andre løsninger

Dersom disse forslagene ikke reduserer oppstartstiden til Firefox betydelig, se Troubleshoot and diagnose Firefox problems for andre ting du kan gjøre for å løse problemet.

Del denne artikkelen: http://mzl.la/MP4wqF