Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen | Handleiding

Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen

De gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot websites worden door de wachtwoordenbeheerder van Firefox op een veilige manier opgeslagen en automatisch ingevuld als u de website weer bezoekt. Dit artikel laat zien hoe u de wachtwoordenbeheerder kunt gebruiken om uw wachtwoorden te onthouden, bekijken, verwijderen en beschermen.

Firefox gebruikersnamen en wachtwoorden laten onthouden

Wanneer u een gebruikersnaam en wachtwoord voor een website invult dat Firefox nog niet heeft opgeslagen, wordt gevraagd of u deze gegevens door Firefox wilt laten onthouden.

Remember Password Prompt Win Remember Password Prompt Mac Remember Password Prompt Lin Password 29 - Win Password 29 - Mac Password 29 - Lin
Tip: als u naast de vraag over het onthouden van het wachtwoord op een pagina klikt, zal de vraag worden verborgen. Klik eenvoudig op het sleutelpictogram aan de linkerkant van de locatiebalk om deze terug te krijgen. Als Firefox niet vraagt of u wachtwoorden wilt onthouden, zie dan het artikel Gebruikersnamen en wachtwoorden worden niet opgeslagen.

In de vraag voor het onthouden van wachtwoorden:

• Om Firefox uw gebruikersnaam en wachtwoord te laten onthouden klikt u op Wachtwoord onthouden. De volgende keer dat u de website bezoekt zal Firefox uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch voor u invullen.
    • Als u de verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord hebt opgeslagen, typ dan eenvoudig de juiste in op de website, waarna Firefox zal dan vragen deze op te slaan. Om de nieuwe gebruikersnaam en het wachtwoord op te slaan klikt u op Bijwerken
  • Om Firefox nooit gebruikersnamen en wachtwoorden voor de huidige website te laten onthouden klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u Wachtwoord voor deze website nooit onthouden. In de toekomst zal bij het aanmelden op de website niet meer worden gevraagd of u de gebruikersnaam en het wachtwoord wilt opslaan.
    • Als u later van gedachten verandert en Firefox wilt laten vragen of gebruikersnamen en wachtwoorden voor deze website moeten worden opgeslagen, zult u deze uit de uitzonderingenlijst moeten verwijderen via het venster Opties - paneel Beveiliging.Als u later van gedachten verandert en Firefox wilt laten vragen of gebruikersnamen en wachtwoorden voor deze website moeten worden opgeslagen, zult u deze uit de uitzonderingenlijst moeten verwijderen via het venster Voorkeuren - paneel Beveiliging.
  • Om het opslaan van uw gebruikersnaam en wachtwoord eenmalig over te slaan klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u Niet nu. De volgende keer dat u de website bezoekt wordt dan opnieuw gevraagd of u uw gebruikersnaam en wachtwoord wilt opslaan.
Noot: sommige websites bieden de optie om u aangemeld te houden door een selectievakje op de website aan te vinken. Dit is een functionaliteit van de website die evengoed zal werken, of u uw gebruikersnaam en wachtwoord met Firefox hebt opgeslagen of niet.

Wachtwoorden bekijken en verwijderen

U kunt de gebruikersnamen en wachtwoorden die Firefox voor u heeft opgeslagen eenvoudig beheren.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Beveiliging.
  3. Klik op Opgeslagen wachtwoorden…, zodat de wachtwoordenbeheerder wordt geopend.

Saved Passwords Win Saved Passwords Mac Saved Passwords Lin

• Om de wachtwoorden die u hebt opgeslagen te bekijken klikt u op Wachtwoorden tonen. Uw wachtwoorden worden automatisch verborgen zodra u het venster sluit.
  • Gebruik het zoekveld om een bepaalde website of gebruikersnaam te vinden. Klik op de X in de zoekbalk om uw zoekterm te wissen en weer de volledige lijst te zien.
  • Om een gebruikersnaam en wachtwoord te verwijderen selecteert u deze in de lijst en klikt u op Verwijderen.
  • Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen klikt u op Alle verwijderen. Na het bevestigen van deze keuze zullen al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden worden verwijderd.

Uw wachtwoorden beschermen

Als u voor alles hetzelfde eenvoudige wachtwoord gebruikt, zult u kwetsbaarder zijn voor identiteitsdiefstal. Het artikel Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden toont een eenvoudige methode voor het creëren van veilige wachtwoorden. Het gebruik van de wachtwoordenbeheerder zal, zoals hierboven beschreven, u helpen deze allemaal te onthouden.

Hoewel de wachtwoordenbeheerder uw gebruikersnamen en wachtwoorden op uw harde schijf in een versleuteld formaat opslaat, kan iemand die toegang tot uw computer heeft ze nog steeds zien of gebruiken. Het artikel Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen toont hoe u dit kunt voorkomen en hoe u beschermd blijft in het geval dat uw computer is gestolen of kwijtgeraakt.

Hebt u problemen met gebruikersnamen en wachtwoorden?

Deze artikelen helpen u bij het oplossen van mogelijke problemen met gebruikersnamen en wachtwoorden die u kunt ondervinden:

Deel dit artikel: http://mzl.la/LFrKSH