Aanmeldingen automatisch invullen in Firefox

Firefox slaat standaard uw aanmeldgegevens op en vult ze automatisch in, zodat u ze niet elke keer hoeft in te voeren. Dit artikel legt uit hoe u kunt bepalen of uw wachtwoorden wel of niet automatisch worden ingevuld.

Automatisch invullen van aanmeldingen in en uitschakelen

1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox wordt in eeen nieuw tabblad geopend.
  3. Klik op het Firefox-aanmeldingenmenu (drie puntjes) en klik daarna op OptiesVoorkeuren.

lockwise pref 70Fx76LockwiseMenuOptionsFx89logins3dotMenu-win
    • Het paneel Privacy & Beveiliging van de Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
    Fx80settings-LoginsAndPasswords
  4. Zet een vinkje naast Aanmeldingen wachtwoorden automatisch invullen om dit in te schakelen, of haal het vinkje weg om het uit te schakelen.
Noot: sommige websites hanteren een beperkte wachtwoordlengte. Als u te lange invoer plakt of automatisch invult, dan kunt u mogelijk een bericht zien als: ‘Kort deze tekst in tot 20 tekens of minder’, en dient u een korter wachtwoord te gebruiken.

Wachtwoorden automatisch opslaan

Om te wijzigen of Firefox moet aanbieden om wachtwoorden te onthouden (dit staat standaard aan):

Instellingen van de Firefox-wachtwoordenbeheerder

1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Klik op het Firefox-aanmeldingenmenu (drie puntjes) en klik daarna op OptiesVoorkeuren.

lockwise pref 70Fx76LockwiseMenuOptionsFx89logins3dotMenu-win
    • Het paneel Privacy & Beveiliging van de Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
    Fx80settings-LoginsAndPasswords
  4. Zet een vinkje naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites om het wachtwoordialoogvenster in te schakelen, of haal het weg om dit uit te schakelen.

Klik op de knop Opgeslagen aanmeldingen om de pagina about:logins van de Firefox-wachtwoordenbeheerder te openen.

Automatisch opslaan uitschakelen voor specifieke websites

Om te voorkomen dat Firefox aanmeldingen en wachtwoorden voor een bepaalde website opslaat:

1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Klik op het Firefox-aanmeldingenmenu (drie puntjes) en klik daarna op OptiesVoorkeuren.

lockwise pref 70Fx76LockwiseMenuOptionsFx89logins3dotMenu-win
    • Het paneel Privacy & Beveiliging van de Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
    Fx80settings-LoginsAndPasswords
  4. Klik op de knop Uitzonderingen… naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites.
  5. Voeg de URL van de website toe.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.