Uw standaardbrowser wijzigen in Windows 10

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows 10.
Als u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, kan het gebeuren dat Microsoft Edge als standaardbrowser wordt ingesteld. Volg deze stappen om de standaardbrowser te wijzigen naar Firefox.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik in het paneel Algemeen op Standaard maken….
    Fx57GeneralPanelStartup-MakeDefault Fx61GeneralPanelStartup-MakeDefault Fx67GeneralPanelStartup-MakeDefault
  3. De app Windows-instellingen met het scherm Standaard-apps kiezen wordt geopend.
  4. Scroll omlaag en klik op de vermelding onder Webbrowser. In dit geval zal het pictogram Microsoft Edge of Uw standaardbrowser kiezen aangeven.

default apps win10
  5. Klik in het scherm Kies een app op Firefox om die als standaardbrowser in te stellen.
    firefox default 10
  6. Firefox staat nu vermeld als standaardbrowser. Sluit het venster om uw wijzigingen op te slaan.
// Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven:Fjoerfoks, Tonnes, Wandel123. U kunt ook helpen - lees hier hoe.