Uw standaardbrowser wijzigen in Windows 10

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows 10.
Als u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, kunt u per ongeluk uw standaardbrowser terugzetten naar Microsoft Edge. Volg deze stappen om Firefox weer als uw standaardbrowser in te stellen.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik in het paneel Algemeen op Standaard makenStandaard maken….

default 38 Fx56GeneralPanelStartup-MakeDefaultBrowser Fx57GeneralPanelStartup-MakeDefault Fx61GeneralPanelStartup-MakeDefault
  3. De app Windows-instellingen met het scherm Standaard-apps kiezen wordt geopend.
  4. Scroll omlaag en klik op de vermelding onder Webbrowser. In dit geval zal het pictogram Microsoft Edge of Uw standaardbrowser kiezen aangeven.

default apps win10
  5. Klik in het scherm Kies een app op Firefox om dit als de standaardbrowser in te stellen.
    firefox default 10
  6. Firefox wordt nu vermeld als uw standaardbrowser. Sluit het venster om uw wijzigingen op te slaan.