Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen

(Doorgestuurd vanaf Server niet gevonden)

Als u een probleem ondervindt bij het verbinden met een website, kunt u foutmeldingen als Server niet gevonden zien. Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die deze fout veroorzaken.

Een andere browser proberen

Probeer eerst een website te openen in een andere browser (zoals Internet ExplorerSafariEpiphany of Chromium).

Geen enkele browser kan websites laden

Als noch Firefox noch uw andere browser websites kan laden, ligt uw probleem niet aan Firefox, en kunt u beter elders ondersteuning zoeken:.

U dient tevens het volgende te controleren:U dient eerst het volgende te controleren:

• Verzeker u ervan dat uw modem en/of router beide zijn ingeschakeld en geen fouten aangeven.
  • Als u een draadloze verbinding gebruikt, verzeker u er dan van dat u met het juiste toegangspunt bent verbonden.
  • Verzeker u ervan dat uw internetbeveiligingssoftware (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s en meer) geen verbindingen naar het internet blokkeert. Zie het artikel Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet voor instructies over het configureren van enkele programma’s.
  • Als u een proxyserver gebruikt, verzeker u er dan van dat de proxyserver verbinding kan maken met het internet. Zie Verbindingsinstellingen van Firefox hieronder voor instructies over het configureren van proxyinstellingen in Firefox.

Firefox kan geen websites laden, maar andere browsers wel

Als Firefox geen websites kan laden, maar andere browsers wel, volg dan de onderstaande instructies.

Kan geen websites laden na het bijwerken van Firefox

Als u eerder websites kon laden totdat u Firefox bijwerkte, is het waarschijnlijk dat uw internetbeveiligingssoftware (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s en meer) tegengaat dat Firefox verbinding maakt met het internet. Sommige internetbeveiligingsprogramma’s kunnen toegang tot het internet blokkeren, zelfs wanneer deze zich in de status “uitgeschakeld” bevinden.

Normaal gesproken dient u Firefox van uw lijst met vertrouwde of bekende programma’s te verwijderen en vervolgens weer toe te voegen. Zie het artikel Firewalls voor instructies over het configureren van enkele programma’s.

Verbindingsinstellingen van Firefox

Als u verbinding met het internet maakt via een proxyserver die verbindingsproblemen heeft, kunt u geen websites laden. Om uw proxyinstellingen van Firefox te controleren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Klik in de sectie Verbinding op Instellingen….
  5. Wijzig uw proxyinstellingen:
  6. Sluit het venster Verbindingsinstellingen.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

DNS Prefetching

DNS Prefetching is een techniek die Firefox gebruikt om het laden van nieuwe websites te versnellen. Om DNS Prefetching uit te schakelen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt in de lijst van voorkeuren, selecteer Nieuw en vervolgens Boolean.
  3. Voer in het venster Voer de voorkeurnaam in de naam network.dns.disablePrefetch in en klik op OK.
  4. Selecteer true om de waarde in te stellen wanneer hierom wordt gevraagd en klik op OK.

IPv6

Firefox ondersteunt standaard IPv6, wat op bepaalde systemen verbindingsproblemen kan veroorzaken. Om IPv6 in Firefox uit te schakelen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ network.dns.disableIPv6 in het veld FilterZoeken.
  3. Dubbelklik in de lijst van voorkeuren op network.dns.disableIPv6 om de waarde ervan te wijzigen van false naar true.

Firefox kan bepaalde websites niet laden

Als u merkt dat Firefox bepaalde websites wel kan laden en andere niet, wis dan eerst uw Firefox-cookies en -buffer:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Controleren op malware

Als u de websites die eerder niet in Firefox werkten na het het wissen van uw cookies en buffer nog steeds niet kunt laden, dient u uw computer te controleren op malware. Bepaalde typen malware staan bekend om het aanvallen van Firefox en kunnen voorkomen dat het diverse websites laadt:

• Als u een antivirus- of internetbeveiligingsprogramma gebruikt, werk dan de detectiedatabase ervan bij en voer een volledige scan van uw systeem uit.
  • Als u nog steeds problemen ervaart, zie dan Hoe kom ik van malware af?.

Gebaseerd op informatie van Error loading websites (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/Nn0kzJ