Problemen met Firefox oplossen via de Veilige modus | Probleemoplossing

Problemen met Firefox oplossen via de Veilige modus

(Doorgestuurd vanaf Veilige modus)

De Veilige modus is een speciale modus van Firefox die kan worden gebruikt voor het onderzoeken en oplossen van problemen. De veilige modus zet hardwareversnelling uit, zet bepaalde instellingen terug naar de oorspronkelijke waarden en schakelt add-ons (extensies en thema’s) die mogelijk problemen veroorzaken uit. Door het gedrag van Firefox in normale modus te vergelijken met het gedrag in veilige modus kunt u wellicht de oorzaak van het probleem vinden.

Noot: Windows-gebruikers zijn wellicht bekend met een veilige modus voor Windows. De veilige modus in Firefox heeft niets te maken met Windows Veilige modus.
De functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Firefox in veilige modus starten

Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.

Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

Venster Veilige modus

SafeMode-Fx35

U hebt nu twee mogelijkheden:

• Op de knop Doorgaan in veilige modus klikken schakelt uw extensies, thema’s en hardwareversnelling tijdelijk uit en zet werkbalk- en knopaanpassingen terug naar de standaardwaarden. Als u de veilige modus verlaat en Firefox normaal start, zullen uw extensies, thema’s en instellingen weer terugkeren naar de toestand die ze hadden voordat u de veilige modus activeerde.
  • Op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen klikken zal Firefox terugzetten naar de standaardtoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Zie Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren voor meer informatie over deze optie.

Problemen verhelpen in veilige modus

Zodra Firefox zich in veilige modus bevindt, kunt u het gedrag ervan testen en controleren of het probleem verdwijnt.

Het probleem treedt op in veilige modus

Als het probleem nog steeds optreedt in veilige modus, wordt het niet door een extensie of thema veroorzaakt. Andere mogelijke oorzaken kunnen plug-ins of aangebrachte wijzigingen aan voorkeursinstellingen van Firefox zijn, die niet in veilige modus worden uitgeschakeld. Zie de volgende artikelen voor oplossingen:

Het probleem treedt niet op in veilige modus

Als het probleem niet optreedt in veilige modus, wordt het zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling.

Veilige modus afsluiten

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

2. Start Firefox zoals u gewend bent.

Gebaseerd op informatie van Safe mode (mozillaZine KB)