Overstappen van de 32-bits naar de 64-bits versie van Firefox

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Noot: met de update naar Firefox-versie 56.0.1 op 9 oktober 2017 heeft Mozilla heeft een aanvang gemaakt om gebruikers automatisch van 32-bits Firefox naar 64-bits Firefox te laten overstappen. Voor meer informatie, zie dit Mozilla-blogbericht en de Mozilla-wiki Firefox/Win64. Als u liever de 32-bits versie van Firefox gebruikt, zie dan De migratie van 32-bits Firefox naar 64-bits vermijden.

De 64-bits versie van Firefox kan betere prestaties leveren dan de 32-bits versie. Wilt u overstappen naar de 64-bits versie van Firefox? Installeer dan eenvoudig de 64-bits versie en verwijder de 32-bits versie. Uw gebruikersgegevens van Firefox (wachtwoorden, bladwijzers, instellingen, extensies en thema’s, etc.) zullen niet worden verwijderd.

• 64-bits Firefox vereist een 64-bits versie van Windows 7 of hoger. Om te weten of u een 64-bits versie van Windows gebruikt, kunt u deze Microsoft-helppagina bezoeken.

Volg deze stappen om naar de 64-bits versie van Firefox over te stappen:

1. Ga naar deze Mozilla Firefox-downloadpagina en klik op de downloadkoppeling Windows 64-bit.
    DownloadWin64-bit
  2. Voer het installatiebestand dat u zojuist hebt gedownload uit en volg de stappen om de 64-bits versie van Firefox te installeren.
  3. Sluit Firefox.
  4. Nu is het tijd om de 32-bits versie te verwijderen. Open het menu Start van Windows en klik op InstellingenConfiguratiescherm. Open het paneel SysteemProgramma’s en selecteer het tabblad Geïnstalleerde appspaneel Programma’s en onderdelen.
  5. Scroll omlaag in de lijst van appsprogramma’s tot u het item Mozilla Firefox ziet dat x86 in de naam bevat. Selecteer het, en klik op Verwijderen.
  6. Volg de vragen in de de-installlatiewizard om het verwijderen van de 32-bits versie te voltooien.