Thunderbird en Yahoo

Aangeboden services van Yahoo!

Yahoo!’s services zijn afhankelijk van beschikbaarheid en prijzen, gebaseerd op het land waarin u zich bevindt. Om Thunderbird met uw Yahoo!-account te kunnen gebruiken moet uw account het POP-protocol gebruiken.

Vanaf april 2010:

• In Canada en de VS is POP-toegang voor Yahoo! niet gratis. In deze twee landen is betaling voor POP-toegang nodig. De service heet Yahoo! Mail Plus.
  • In overige landen is POP-toegang voor Yahoo! gratis.

POP-instellingen voor Yahoo!

Wend u tot Yahoo!’s instructies voor het benaderen van Yahoo! Mail via Mozilla Thunderbird (en).

Contactenlijst van Yahoo! importeren

Om uw contactenlijst van Yahoo! te exporteren en deze in Thunderbird te importeren:

1. Klik op uw Yahoo! Mail-pagina op Opties (in de rechterbovenhoek).
  2. Selecteer E-mailopties.
  3. Selecteer Contacten aan de linkerkant van het scherm. U zou zich nu in Adresboekopties moeten bevinden.
  4. Selecteer Importeren/Exporteren.
  5. Selecteer Nu exporteren (onder Netscape/Thunderbird).
  6. Typ de getoonde beveiligingscode in en selecteer nu exporteren. Sla het bestand yahoo_ab.ldif op op uw bureaublad of op een andere plaats waar u deze later kunt terugvinden.
  7. Open Thunderbird.
  8. Selecteer Importeren onder Extra en vervolgens Adresboeken.
  9. Selecteer Tekstbestand (LDIF...........) en klik daarna op Volgende.
  10. Selecteer het bestand yahoo_ab.ldif dat u eerder hebt opgeslagen.

Uw agenda synchroniseren

Als u de Lightning-add-on in Thunderbird hebt geïnstalleerd, kunt u Lightning synchroniseren met uw Yahoo!-agenda. Dit houdt in dat u in Lightning rechtstreeks in uw Yahoo!-agenda kunt lezen en schrijven (en vice versa).

1. Maak een nieuwe agenda aan via het menu Bestand | Nieuw | Agenda.
  2. De assistent zal vragen waar uw agenda zich bevindt. Antwoord hier Op het netwerk.
  3. De assistent vraagt vervolgens naar het formaat dat u wilt gebruiken om toegang tot de agenda te krijgen. Kies hier CalDAV.
  4. Voer daarna in de locatiebalk https://caldav.calendar.yahoo.com/dav/<uw_gebruikersnaam>/Calendar/<naam_van_uw_agenda> in.
    1. Vervang <uw_gebruikersnaam> door het eerste deel van uw e-mailadres (alles voor de @).
    2. Vervang <naam_van_uw_agenda> door de naam van uw agenda. U vindt deze in het agendaveld aan de linkerkant. Voer hem in, inclusief de liggende streepjes.
  5. Klik op de knop Volgende om verder te gaan met de instellingen. Kies een naam en een kleur voor deze agenda en u bent klaar.

Deel dit artikel: <a href="http://mzl.la/1BsOxvP">http://mzl.la/1BsOxvP</a>