Ik ben mijn accountgegevens van Firefox Sync kwijt - Wat te doen

Firefox Sync werkt door uw gegevens op Mozilla-servers op te slaan en deze met uw computers en apparaten te synchroniseren. Tijdens het instellen van Sync voert u een gebruikersnaame-mailadres en wachtwoord in, waarmee wordt voorkomen dat anderen toegang tot uw account verkrijgen. Daarnaast versleutelen we uw gegevens met een herstelsleutel, waardoor ze veilig worden gehouden op de server. Dit artikel legt uit wat u kunt doen als u iets van deze belangrijke gegevens verliest en u uw Sync-account niet meer kunt benaderen.

Waar is mijn herstelsleutel?

Mijn herstelsleutel verkrijgen vanaf een gesynchroniseerd apparaat

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het tabblad Sync.
  3. Klik op Account beheren en selecteer Mijn herstelsleutel. Druk uw herstelsleutel af of sla deze op voor later gebruik.

Een nieuwe herstelsleutel genereren

Als u nergens een kopie van uw herstelsleutel hebt opgeslagen en geen gesynchroniseerd apparaat in de buurt hebt, volg dan deze stappen om een nieuwe herstelsleutel te genereren.

Waarschuwing: dit zal alle gegevens die op de server zijn opgeslagen verwijderen. Nieuwe gegevens zullen door deze sleutel worden versleuteld en daarna worden geüpload. Uw andere apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met de nieuwe herstelsleutel.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Sync.
  3. Klik op Firefox Sync instellen. Er wordt een nieuw venster geopend.
  4. Klik onder Ik heb een account op Verbinden.
  5. Klik op Ik heb het apparaat niet bij me.
  6. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw account in.
  7. Klik op Ik ben mijn andere apparaat kwijt en er zal een nieuwe herstelsleutel voor u worden gemaakt.
    Tip: het is een goed idee om uw herstelsleutel af te drukken of op te slaan, zodat u uw gegevens ook kunt benaderen als u zich niet bij deze computer bevindt.
  8. Klik daarna op Herstelsleutel wijzigen. U ziet het scherm Set-up voltooid.
  9. Klik op VoltooienSluiten om het set-upvenster te sluiten.

Ik ben mijn Sync-wachtwoord vergeten – hoe stel ik dit opnieuw in?

Volg de volgende stappen om een nieuw wachtwoord te verkrijgen.

Waarschuwing: uw andere apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met het nieuwe wachtwoord.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Sync.
  3. Klik op Account beheren en klik in het vervolgkeuzemenu op Wachtwoord wijzigen.
  4. Voer in het scherm Uw wachtwoord wijzigen uw nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.

U bent nu klaar. Denk eraan om uw wachtwoord op al uw gesynchroniseerde apparaten bij te werken door in de foutenbalk die onderin verschijnt op Nu synchroniseren en op Voorkeuren… te klikken.

Ik ben mijn e-mailadres voor Sync vergeten of heb hiertoe geen toegang meer

Helaas bestaat er geen manier om het e-mailadres dat met een Sync-account is verbonden te wijzigen of te achterhalen. U dient in dit geval een nieuwe account aan te maken volgens de in Hoe stel ik Firefox Sync in? beschreven stappen.

Ik ben mijn hoofdwachtwoord van Firefox vergeten

Om veiligheidsredenen wordt uw hoofdwachtwoord van Firefox niet gesynchroniseerd. Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten en gesynchroniseerd wilt blijven, dient u uw hoofdwachtwoord opnieuw in te stellen en uw computer opnieuw aan Firefox Sync toe te voegen.

Waarschuwing: hierdoor worden uw gebruikersnamen en wachtwoorden die op uw apparaat zijn opgeslagen gewist en wordt uw verbinding met Firefox Sync verbroken. Uw gebruikersnamen en wachtwoorden op de Sync-server worden echter niet gewist.
  1. Stel uw hoofdwachtwoord opnieuw in door de instructies in Uw hoofdwachtwoord herinitialiseren als u het bent vergeten te volgen.
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Start Firefox.
  4. Voeg uw computer opnieuw toe aan Firefox Sync.

Ik ben mijn Sync-wachtwoord vergeten – hoe stel ik dit opnieuw in?

Volg deze stappen om een nieuw wachtwoord te verkrijgen.

Waarschuwing: uw andere apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met het nieuwe wachtwoord.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik in het tabblad Sync op Aanmelden om de pagina Aanmelden te openen.
  3. Klik in de pagina Aanmelden op Wachtwoord vergeten? Firefox stuurt u een e-mailbericht voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
  4. Volg de instructies in uw e-mailbericht om uw wachtwoord te wijzigen.

U bent nu klaar. Denk eraan om uw wachtwoord op al uw gesynchroniseerde apparaten bij te werken door de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik in het paneel Sync op Aanmelden om de pagina Firefox Sync te openen.
  3. Voer uw nieuwe wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Ik ben mijn e-mailadres voor Sync vergeten of heb hiertoe geen toegang meer

Er bestaat helaas geen methode om het e-mailadres dat met een Sync-account is verbonden te wijzigen of te achterhalen. U zou een nieuwe account moeten aanmaken volgens de beschreven stappen in het artikel Hoe stel ik Firefox Sync in?

Deel dit artikel: http://mzl.la/LrMuzf