Ik ben mijn accountgegevens van Firefox Sync kwijt - Wat te doen

Firefox-synchronisatie werkt door uw gegevens op Mozilla-servers op te slaan en deze met uw computers en apparaten te synchroniseren. Tijdens het instellen van synchronisatie voert u een e-mailadres en wachtwoord in, waarmee wordt voorkomen dat anderen toegang tot uw account verkrijgen. Daarnaast versleutelen we uw gegevens met een uit uw wachtwoord afgeleide sleutel, waardoor ze veilig worden gehouden op de server. Dit artikel legt uit wat u kunt doen als u iets van deze belangrijke gegevens verliest en u uw account niet meer kunt benaderen.

Ik ben het wachtwoord voor mijn Firefox-account vergeten – hoe stel ik dit opnieuw in?

Volg deze stappen om een nieuw wachtwoord te verkrijgen.

Waarschuwing: de gegevens die op de server zijn opgeslagen, zullen worden verwijderd als u uw wachtwoord opnieuw instelt (tenzij u gebruikmaakt van een herstelsleutel). Uw andere apparaten zullen niet meer worden gesynchroniseerd, tenzij u deze bijwerkt met het nieuwe wachtwoord.
  1. Klik op het pictogram Firefox-account in de werkbalk.

syncavatar logged out
  2. Klik op Sync inschakelen.
  3. Klik in de pagina Aanmelden op Wachtwoord vergeten? Firefox stuurt u een e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
  4. Volg de instructies in de e-mail om uw wachtwoord te wijzigen.
  5. Nadat u zich met uw nieuwe wachtwoord hebt aangemeld: denk eraan om uw wachtwoord op al uw gesynchroniseerde apparaten bij te werken.
  1. Klik in de werkbalk op de knop Meer hulpmiddelen en daarna op uw Firefox-account.
    Fxa89toolbar
  2. Klik in de pagina Aanmelden op Wachtwoord vergeten? Firefox stuurt u een e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
  3. Volg de instructies in de e-mail om uw wachtwoord te wijzigen.
  4. Nadat u zich met uw nieuwe wachtwoord hebt aangemeld: denk eraan om uw wachtwoord op al uw gesynchroniseerde apparaten bij te werken.
Noot: als u het pictogram voor het Firefox-accountde knop Meer hulpmiddelen niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en klik op Aanmelden bij Syncde knop Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan.

Ik kan het e-mailadres voor mijn Firefox-account niet meer benaderen

Helaas kunt u het e-mailadres dat met een Firefox-account is verbonden niet wijzigen of achterhalen (met uitzondering van onderstaande methode). U zou een nieuw account moeten aanmaken volgens de stappen die in dit artikel zijn beschreven.

Noot: als u het e-mailadres voor uw Firefox-account niet meer kunt benaderen, kunt u het primaire e-mailadres wijzigen, echter alleen als u in een eerder stadium een secundair e-mailadres voor uw account hebt geregistreerd. De reden is dat een bevestigingsmail aan uw primaire e-mailadres wordt gestuurd, wanneer u een secundair e-mailadres toevoegt.