Het wachtwoord van uw Firefox-account opnieuw instellen met herstelsleutels

Ontgrendel meer uit de Firefox-suite: Sync, Monitor, Lockwise en meer.

Nu beginnen

Firefox Accounts gebruikt uw wachtwoord om uw gegevens (zoals bladwijzers en wachtwoorden) te versleutelen voor extra beveiliging. Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten en opnieuw moet instellen, kunnen deze gegevens worden gewist. Om dit te voorkomen, genereert u een herstelsleutel voordat u uw wachtwoord opnieuw moet instellen.

U kunt uw herstelsleutel gebruiken om u aan te melden bij uw Firefox-account om weer toegang te krijgen tot uw gegevens voor het geval u uw wachtwoord vergeet.

Uw herstelsleutel genereren en bewaren

Belangrijk: doe dit zodat u uw herstelsleutel gereed hebt voor het geval u uw wachtwoord opnieuw moet instellen.
  1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Firefox Accounts (uw e-mailadres) of meld u aan als u nog niet bent aangemeld.
  3. Klik na aanmelden op Account beheren.
    fxa menu 87
    • De Firefox Accounts-pagina opent in een nieuw tabblad.
  4. Klik onder Beveiliging naast Herstelsleutel op Aanmaken.
  5. Voer uw wachtwoord in en klik op Doorgaan.
  6. Selecteer een of meerdere methodes om de herstelsleutel te bewaren (Downloaden, Kopiëren, Afdrukken) en klik vervolgens op Sluiten.
    FxA-SaveRecoveryKey-v2
  7. Bewaar uw herstelsleutel op een veilige plaats waar u hem niet verliest.

Uw herstelsleutel wijzigen

Als uw herstelsleutel is gelekt, of als u niet meer weet waar u hem hebt bewaard, dan kunt u altijd een nieuwe genereren. De vorige sleutel wordt dan ongeldig.

1. Volg de eerste drie stappen in de vorige sectie om naar de pagina Accountinstellingen van Firefox Accounts te gaan.
  2. Klik onder Beveiliging naast Herstelsleutel op Verwijderen.
  3. Klik nogmaals op Verwijderen in het bevestigingsscherm.
  4. Volg de resterende stappen in de vorige sectie om een nieuwe herstelsleutel aan te maken.

Uw wachtwoord opnieuw instellen met uw herstelsleutel

Als u uw wachtwoord bent vergeten en opnieuw moet instellen, volg dan deze stappen.

1. Klik op de aanmeldpagina op de koppeling Uw wachtwoord vergeten?.
  2. Controleer uw e-mail en klik op de koppeling voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
  3. Vul de herstelsleutel in.
  4. Maak een nieuw wachtwoord.
  5. Maak een nieuwe herstelsleutel.