Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

In Firefox kunt u aan websites laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is en hoe u de functie Niet volgen kunt aanzetten.

Volgen

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

De functie Niet volgen inschakelen

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld, behalve in privévensters, waar dit standaard is ingeschakeld. Om Niet volgen altijd te gebruiken:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
    Fx70ETP-DoNotTrack
  3. Kies onder Websites een ‘Niet volgen’-signaal sturen om te laten weten dat u niet wilt worden gevolgd Altijd.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Plaats onder Websiteprivacyvoorkeuren een vinkje naast Stuur websites een ‘Niet-volgen’-verzoek.
    Fx121-DoNotTrack
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Lees voor meer info over hoe Firefox u in privévensters beschermt tegen volgers het artikel SmartBlock voor Verbeterde bescherming tegen volgen.