Global Privacy Control

Vanaf Firefox versie 120 kunt u Global Privacy Control (GPC) gebruiken om websites automatisch te laten weten dat ze geen gegevens over uw navigatiesessie op die website mogen verkopen of delen.

GPC werkt als een ‘Niet verkopen (Do Not Sell)’-mechanisme in sommige Amerikaanse staten, zoals California, Colorado en Connecticut. Het kan worden gebruikt om een afmelding voor gerichte advertenties aan te geven of als algemeen verzoek om de verkoop of het delen van uw privégegevens in die gebieden te beperken, evenals in juridische gebieden zoals de EU, het VK, Nevada, Utah en Virginia.

Om deze voorkeur in te schakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Scroll in het paneel Privacy & Beveiliging naar Websiteprivacyvoorkeuren en klik op de optie Websites vertellen mijn gegevens niet te verkopen of te delen.
  3. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.