Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 58196
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Met Firefox Sync kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere websitegegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel legt uit hoe u deze instellingen kunt kiezen. Voor informatie over het opzetten van een Sync-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer?

Welke soorten gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende soorten gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zullen worden opgeslagen in het menu Geschiedenis op uw computer, en in het tabblad Sync op uw Android-apparaat.
  • Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Wachtwoorden: hierdoor worden uw aanmeldingsgegevens gesynchroniseerd. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zal dit zijn uitgeschakeld.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites de u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.

Sync-gegevens beheren op een computer

Noot: om veiligheidsredenen wordt het hoofdwachtwoord niet gesynchroniseerd, zelfs als wachtwoorden en voorkeuren zijn geselecteerd.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Vink in het paneel Sync de soorten gegevens aan die u wilt synchroniseren.
    Sync Mac Data
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.Sluit het venster zodra u klaar bent. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Sync-gegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync en haal de vinkjes weg bij de items die u niet wilt synchroniseren. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen bij het afsluiten.