Firefox instellen als standaardbrowser voor iOS

Als u een apparaat met iOS 14+ en Firefox 28.2 of hoger gebruikt, kunt u Firefox als uw standaardbrowser instellen. Door Firefox uw standaardbrowser te maken, worden koppelingen die u in andere apps aanklikt automatisch geopend in Firefox, een browser die uw privacy respecteert. Zelfs als u veel koppelingen hebt geopend, maken de eenvoudig te gebruiken tabbladen van Firefox het surfen eenvoudig.

Firefox instellen als standaardbrowser (vereist iOS 14)

Om Firefox als de standaardbrowser op uw iOS-apparaat in te kunnen stellen, dient u te beschikken over iOS 14 (of hoger) en Firefox voor iOS versie 28.2 (of hoger).
  1. Als u een weergavekaart ziet, tik dan op Naar Instellingen. Als alternatief kunnen de Instellingen openen, naar beneden scrollen en op Firefox tikken.
  2. Tik op Standaard browserapp.
    set default ios
  3. Kies Firefox in de lijst.
    choose firefox default ios

Oudere versies van iOS

Apple staat niet toe de standaardbrowser te wijzigen in oudere versies van iOS (voor 14). Als u een oudere versie van iOS gebruikt, dan kunt u de volgende workaround proberen.

Firefox aan uw deelmenu toevoegen

Als Firefox nog niet in uw deelmenu staat:

1. Tik in Safari op het pictogram voor delen share button ios onderin het scherm om het menu Delen te tonen.
    share button ios full
  2. Scroll door de rij met app-pictogrammen naar beneden en tik op de knop Meer.
    more button ios
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken.
  4. Tik op de schakelaar naast Firefox om het in te schakelen.
    add firefox share ios
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Gereed.
Tip: sleep Firefox naar het begin van het paneel Delen zodat het bovenaan de lijst staat.

Pagina’s van Safari naar Firefox verzenden

1. Tik in Safari op het pictogram voor delen share button ios onderin het scherm om het menu Delen te tonen.
    Noot: u kunt ook een koppeling ingedrukt houden om het menu Delen voor die koppeling te tonen, in plaats van op de pagina die u bezoekt.
    share button ios full
  2. Kies Firefox als de bestemming in het menu Delen.
    send to firefox ios