Firefox de standaardbrowser maken op Android

U kunt Firefox als uw standaardbrowser instellen op uw Android-apparaat.

Android versie 10 en hoger

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik Instellingen
  3. Tik op de schakelaar Als standaardbrowser instellen.
    Het scherm Firefox als uw standaard browser-app instellen? wordt getoond.
  4. Tik op de keuzeknop Firefox.
  5. Tik op Als standaard instellen.

Android 7, 8 en 9

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar Als standaardbrowser instellen.
    Het scherm STANDAARD-APPS wordt getoond.
  4. Tik Browser-app.
    Het scherm BROWSER-APP wordt getoond.
  5. Tik op de keuzeknop Firefox.

Android versie 6

1. Tik in het instellingenmenu op uw apparaat Apps en notificaties (in sommige versies van Android kan dit mogelijk Apps of Applicaties heten).
  2. Tik op Geavanceerd (u moet in sommige versies van Android mogelijk eerst op het pictogram gear icon tikken).
  3. Tik op Standaardapplicaties.
  4. Tik op Browser-app om een keuzelijst te openen.
  5. Tik in de lijst op Firefox voor Android.

Android versie 5 en lager

Stap 1: de huidige browser die koppelingen opent wissen

1. Open de applicatie Instellingen en tik op Apps.
    In sommige versies van Android heet deze knop Applicaties of Applicatiebeheerder en dient u op Applicaties beheren te tikken voor de volgende stap.
  2. Tik op het tabblad Alles.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Tik op de huidige browser die koppelingen opent.
    Dit is gewoonlijk de standaardbrowser, genaamd Browser of Internet.
  4. Tik op Standaardinstellingen wissen om te voorkomen dat deze browser koppelingen standaard opent.
    Als u geen andere browser hebt geïnstalleerd, of u hebt een andere browser, zoals Opera, geïnstalleerd en ingesteld als standaardbrowser, dan is Standaardinstellingen wissen grijs. Als u een andere browser hebt geïnstalleerd, gaat u terug naar de vorige stap en herhaalt u deze met de standaardbrowser.
Android ICS Clear defaults - Cropped

Stap 2: Firefox voor Android instellen als de standaardbrowser voor het openen van koppelingen

1. Open een koppeling in een Android-applicatie, zoals de e-mailapplicatie.
  2. Tik op Firefox en daarna op Altijd.