Firefox-statusrapport meldt dat uw browser minder snel werkt dan normaal

Blijkbaar meldt het Firefox-statusrapport dat uw browser traag werkt. Welnu, hiervoor bestaat een snelle oplossing: het herinitialiseren van Firefox. Geen zorgen, als u Firefox herinitialiseert, blijven al uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor het automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Dit werkt als volgt:

1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Via een andere browser of op een mobiel apparaat zal dit niet werken.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenopfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop VernieuwenOpfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.

Als het Firefox-statusrapport meldt dat uw browser traag werkt, probeer dan de functie VernieuwenOpfrissen door op deze knop te klikken: Firefox opfrissen.

U kunt de knop VernieuwenOpfrissen ook in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie vinden. Typ hiervoor about:support in uw adresbalk.

De functie VernieuwenOpfrissen verwijdert add-ons, waarbij al uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en informatie voor het automatisch invullen van webformulieren behouden blijven.

Tip: wilt u meer over deze functie weten voordat u het probeert? Zie dan Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.
Tip: voor meer informatie over het verkorten van lange opstarttijden, zie dan Firefox doet lang over het opstarten.