Firefox-statusrapport - Uw browserprestaties begrijpen

Het Firefox-statusrapport (Engels: Firefox Health Report of FHR) levert informatie over de prestaties van uw browser en stabiliteit op de lange termijn. Mozilla gebruikt deze gegevens om u van betekenisvolle vergelijkingen en tips te voorzien. Ook verzamelen we deze gegevens, die door iedereen worden gedeeld, om Firefox voor u te verbeteren.

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste bètaversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/beta.

Uw Firefox-statusrapport weergeven

• Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Firefox-statusrapport.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Firefox-statusrapport.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Firefox-statusrapport.
Noot: als u Firefox net hebt geïnstalleerd, zijn de gegevens in het statusrapport waarschijnlijk niet betrouwbaar. Doorgaans duurt het 14 dagen aan browsergebruik voordat bepaalde trends zichtbaar worden.

Gegevensdeling aan- of uitzetten

Het delen van gegevens is standaard ingeschakeld, maar u kunt dit altijd aan- of uitzetten vanuit de bovenkant van de Firefox-statusrapportpagina. Klik hiervoor op de knop Gegevensdeling in de rechterbovenhoek van de pagina.

U kunt het delen ook via de volgende stappen aan- of uitzetten:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Gegevenskeuzes.
  4. Plaats of haal het vinkje weg naast Firefox-statusrapport inschakelen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Als u het delen uitzet, stopt Mozilla het verzenden van gegevens over uw browser naar onze servers. Gegevens die zich al op onze servers bevinden zullen na 180 dagen verlopen.

Zelfs als u ervoor kiest om geen gegevens met Mozilla te delen, zult u toch gegevens over uw browser kunnen zien als u de Firefox-statusrapportpagina opent. U ziet echter geen vergelijkingsgegevens van andere browsers.

Wat is de grafiek Opstarttijd?

De grafiek Opstarttijd per dag toont hoe lang het duurde voordat uw browser op een bepaalde dag is opgestart. De standaardweergave (Gemiddeld) toont de gemiddelde opstarttijd voor die dag. Door op de schakelaar “Alle” te klikken worden alle opstarttijden van de dag weergegeven. U kunt tot 90 dagen aan gegevens in de grafiek zien.

Hoe geef ik de verzamelde onbewerkte gegevens weer?

U kunt een tekstbestand van de gegevens die door het Firefox-statusrapport worden verzameld bekijken door op het tabblad Onbewerkte gegevens te klikken. Deze weergave toont de exacte gegevens die naar Mozilla worden verzonden (als delen is ingeschakeld).