Firefox-statusrapport - Uw browserprestaties begrijpen

Het Firefox-statusrapport (Engels: Firefox Health Report of FHR) levert informatie over de prestaties van uw browser en stabiliteit op de lange termijn. Mozilla gebruikt deze gegevens om u van betekenisvolle vergelijkingen en tips te voorzien. Ook verzamelen we deze gegevens, die door iedereen worden gedeeld, om Firefox voor u te verbeteren.

Uw Firefox-statusrapport weergeven

• Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Firefox-statusrapport.
Noot: als u Firefox net hebt geïnstalleerd, zijn de gegevens in het statusrapport waarschijnlijk niet betrouwbaar. Doorgaans duurt het 14 dagen aan browsergebruik voordat bepaalde trends zichtbaar worden.

Gegevensdeling aan- of uitzetten

Het delen van gegevens is standaard ingeschakeld, maar u kunt dit altijd aan- of uitzetten vanuit de bovenkant van de Firefox-statusrapportpagina. Klik hiervoor op de knop Gegevensdeling in de rechterbovenhoek van de pagina.

firefox-health-report-page

U kunt het delen ook via de volgende stappen aan- of uitzetten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Gegevenskeuzes.
  4. Plaats of haal het vinkje weg naast Firefox-statusrapport inschakelen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
data-choices_tab_fx55

U kunt het delen ook via de volgende stappen aan- of uitzetten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Plaats of haal het vinkje weg naast Firefox toestaan om automatisch technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Fx56Privacy&Security-DataCollection

Als u het delen uitzet, stopt Firefox het verzenden van gegevens over uw browser naar Mozilla’s servers. Firefox zal een aanvraag voor het verwijderen van de eerder ingediende gegevens naar de Mozilla-servers verzenden. Deze aanvraag wordt direct nadat deze met succes is ontvangen verwerkt. Als de browser geen antwoord ontvangt over dat de aanvraag met succes is verwerkt (bijvoorbeeld vanwege een gebrekkige internetverbinding), zal de browser doorgaan met het periodiek verzenden van de verwijderingsaanvraag, totdat dit antwoord met succes is ontvangen.

Als de gebruiker het delen niet uitzet maar de browser geen gegevens meer verzendt (omdat deze is gede-installeerd of niet meer wordt gebruikt), zullen de eerder verzonden gegevens van die browser na 180 dagen worden verwijderd.

Zelfs als u ervoor kiest om geen gegevens met Mozilla te delen, zult u toch gegevens over uw browser kunnen zien als u de Firefox-statusrapportpagina opent, en kunt u de vergelijkingsgegevens van andere browsers die hun gegevens delen bekijken. De vergelijkingsgegevens zullen niet op de gegevens van uw browser zijn gebaseerd, aangezien deze niet met Mozilla zijn gedeeld.

Wat is de grafiek Opstarttijd?

De grafiek Opstarttijd per dag toont hoe lang het duurde voordat uw browser op een bepaalde dag is opgestart. De standaardweergave (Gemiddeld) toont de gemiddelde opstarttijd voor die dag. Door op de schakelaar ‘Alle’ te klikken, worden alle opstarttijden van de dag weergegeven. U kunt tot 90 dagen aan gegevens in de grafiek zien.

Hoe geef ik de verzamelde onbewerkte gegevens weer?

U kunt een tekstbestand van de gegevens die door het Firefox-statusrapport worden verzameld bekijken door op het tabblad Onbewerkte gegevens te klikken. Deze weergave toont de exacte gegevens die naar Mozilla worden verzonden (als delen is ingeschakeld).