Firefox Screenshots

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Firefox Screenshots is een nieuwe functie voor het maken, downloaden, verzamelen en delen van schermafbeeldingen. Om de functie te gebruiken, klikt u op het menu Pagina-acties in de adresbalk en selecteert u screenshots menu icon Een schermafbeelding maken vanuit het vervolgkeuzemenu.

screenshot 57
Krijgt u het niet werkend? Firefox Screenshots werkt momenteel niet in Privénavigatie of als u Firefox hebt ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden. Hier wordt aan gewerkt voor toekomstige versies.

Firefox Screenshots is een nieuwe functie voor het maken, downloaden, verzamelen en delen van schermafbeeldingen. Om de functie te gebruiken, klikt u op het Firefox Screenshots-pictogram Fx55ScreenshotsIcon op de werkbalk.

Ziet u Screenshots niet? We zijn nog bezig met het testen van deze functie, dus niet iedereen zal hem zien. Noot: Firefox Screenshots werkt momenteel niet in Privénavigatie. Hier wordt aan gewerkt voor toekomstige versies.

Welke soorten schermafbeeldingen kan ik vastleggen?

Er zijn meerdere opties voor het vastleggen van schermafbeeldingen:

• Delen van een pagina vastleggen: als u de muiscursor over de pagina beweegt, worden automatisch verschillende onderdelen van de pagina geaccentueerd. Klik op het onderdeel dat u wilt opslaan.
  • Een gebied van de pagina selecteren: sleep of klik op de pagina om een aangepast gebied van de pagina dat u wilt vastleggen te selecteren. Via de markeerpunten aan de rand van het gebied kunt u de grootte en het gebied om vast te leggen wijzigen.

Om alle schermafbeeldingen die u hebt vastgelegd te bekijken, kiest u Mijn afbeeldingen.

Hoe sla ik mijn schermafbeeldingen op?

• Schermafbeeldingen downloaden als afbeeldingsbestanden: om het gebied als een afbeelding (.png-bestand) te downloaden, klikt u op het pijltje naar beneden Screenshots down arrow icon fx55 . Het bestand wordt naar dezelfde map opgeslagen als de map die u gebruikt als de standaard downloadlocatie van Firefox.
  • Schermafbeeldingen online opslaan: selecteer het pictogram Opslaan Screenshots save icon fx55 om de afbeelding naar de Firefox Screenshots-service op te slaan en op een latere datum online te kunnen bekijken. Om opgeslagen afbeeldingen te benaderen, klikt u op het pictogram van Firefox Screenshots Fx55ScreenshotsIcon en selecteert u Mijn afbeeldingen. Standaard worden schermafbeeldingen 14 dagen bewaard, maar als u op de vervaldatum klikt, hebt u de keuze om dit te wijzigen.
  • Annuleren: om uw selectie te annuleren, klikt u op het pictogram Annuleren Screenshots cancel icon fx55 .

Hoe verwijder ik schermafbeeldingen die naar Mijn afbeeldingen zijn opgeslagen?

Om individuele afbeeldingen te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram en geeft u bevestiging. Dit pictogram is te vinden op elke afbeeldingspagina, en door op de pagina Mijn afbeeldingen de muis boven de miniatuur van een afbeelding te houden.

Doe het volgende om al uw afbeeldingen tegelijk te verwijderen:

• Klik op het Screenshots-pictogram op uw browserwerkbalk.
  • Klik op Mijn afbeeldingen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Klik in de pagina Mijn afbeeldingen op de koppeling met de tekst Alle gegevens verwijderen. Klik in het volgende scherm op Doorgaan.

Hoe schakel ik Screenshots uit?

Als u Firefox Screenshots wilt uitschakelen, doe dan het volgende:

• Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  • Typ screenshots in het veld Zoeken. U ziet een voorkeursinstelling met de naam extensions.screenshots.disabled.
  • Dubbelklik op deze voorkeursinstelling om deze in te stellen op true.

Nadat u deze voorkeursinstelling hebt omgeschakeld, bent u klaar. Screenshots wordt niet meer in uw browser uitgevoerd.

Hoe behoud ik schermafbeeldingen als ik overstap naar een andere computer?

Als u Firefox op een andere computer installeert, dient u het volledige Firefox-profiel te kopiëren als u de toegang tot opgeslagen schermafbeeldingen wilt behouden. Hier kunt u meer lezen over hoe u dit kunt doen.

Waarom werkt Firefox Screenshots niet op bepaalde pagina’s?

Screenshots zou op bijna alle pagina’s moeten werken. Bepaalde pagina’s die de HTML-<frameset> bevatten, worden niet ondersteund en zijn mogelijk niet vast te leggen.

Daarnaast worden bepaalde pagina’s met speciale toestemmingen om Firefox aan te passen, zoals Test Pilot en addons.mozilla.org, niet ondersteund vanwege strenge beveiligingsregels die zijn ontworpen om manipulatie van pagina’s tegen te gaan.

Tot slot zijn bepaalde browserpagina’s zoals de start- en optiesvoorkeurenpagina’s niet ondersteund. Deze pagina’s zijn met een andere taal gebouwd dan de rest van het web.

Waarom werkt Firefox Screenshots niet in Privénavigatie?

De technologie achter Firefox Screenshots is nog in actieve ontwikkeling. Op dit moment zouden afbeeldingen die u in privémodus maakt in uw normale downloadlijst verschijnen. Om uw privacy te beschermen, hebben we ondersteuning voor Screenshots in Privénavigatiemodus volledig verwijderd, totdat we aan een ervaring kunnen bouwen die nog meer privé is.

Welke gegevens worden door Firefox Screenshots verzameld?

Firefox Screenshots verzamelt gebeurtenisgegevens op een manier die consistent is met de Privacyverklaring van Firefox. We verzamelen deze gegevens om in te zien hoe mensen Screenshots gebruiken, zodat we de functie voor iedereen kunnen verbeteren. U kunt alle gebeurtenissen die we vastleggen bekijken in dit document.

Kan ik me afmelden voor gegevensverzameling?

Zeker. Screenshots bestaat uit een webgebaseerd onderdeel en een browsergebaseerd onderdeel. De optiesvoorkeuren van Firefox worden op dit moment herzien, dus het uitschakelen van metrische gegevens kan net iets anders werken, afhankelijk van de versie van Firefox die u gebruikt.

Gegevensverzameling van add-ons uitschakelen

Als u Firefox 55 gebruikt:

• Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  • Selecteer het paneel Geavanceerd, en daarna het tabblad Gegevenskeuzes.
  • Zet de instelling Firefox-statusrapport inschakelen uit.

Als u Firefox 56 of hoger gebruikt:

• Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  • Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  • Zoek de sectie met de tekst Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  • Haal het vinkje weg bij Firefox toestaan om automatisch technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden.

Gegevensverzameling van websites uitschakelen

Screenshots houdt rekening met de instelling voor Niet volgen (Do Not Track) van uw browser om te bepalen of websitegegevens worden verzameld. Dit is zowel van toepassing op Firefox als op andere browsers die Niet volgen ondersteunen.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Klik op de koppeling met de tekst Uw instellingen voor Niet volgen beheren.
  4. Plaats een vinkje naast Altijd Niet volgen toepassen en klik op OK.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Zoek de schakelaar met de tekst Websites een ‘Niet volgen’-signaal sturen om te laten weten dat u niet wilt worden gevolgd.
  4. Zet de schakelaar om naar Altijd.
Door Firefox Screenshots te gebruiken, gaat u akkoord met de Voorwaarden van Firefox Cloud Services.