De Firefox-interface in andere talen gebruiken met taalpakketten

Taalpakketten zijn add-ons waarmee u over meer talen voor de gebruikersinterface van Firefox kunt beschikken. Dit artikel beschrijft hoe u:

• Taalpakketten in Firefox kunt vinden, installeren en beheren.
  • De geselecteerde taal voor de interface van Firefox kunt wijzigen.
U kunt Firefox altijd rechtstreeks in uw taal verkrijgen door het te downloaden vanaf www.mozilla.org/firefox/all.

Als u de talen van uw voorkeur wilt beheren voor websites die inhoud in meerdere talen aanbieden, zie dan de sectie Talen van dit artikel.

Taalpakketten voor Firefox verkrijgen

1. Bezoek de Mozilla-pagina Woordenboeken en taalpakketten.
  2. Zoek de taal die u wilt toevoegen in de lijst en klik op de koppeling met Language Pack voor de taal die u wilt installeren. De hoofdpagina van dat taalpakket wordt geopend.
  3. Klik op de knop Toevoegen aan Firefox om het taalpakket te installeren. Firefox zal het taalpakket downloaden en u vragen de installatie ervan te bevestigen.
Noot: als u geen taalpakket kunt installeren, zie dan het artikel Kan geen add-ons (extensies of thema’s) installeren. Als u een pre-releaseversie van Firefox gebruikt, dient u op de bestandsservers van Mozilla te kijken om beschikbare taalpakketten te vinden, hoewel deze alleen voor testdoeleinden worden aanbevolen.

Taalpakketten beheren

Om te zien welke taalpakketten u hebt geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Talen in het tabblad Add-onbeheerder.

Als u geen paneel Talen hebt, maak u dan geen zorgen. Dit paneel is verborgen als u geen taalpakketten hebt geïnstalleerd. Hetzelfde geldt voor enkele andere minder bekende typen add-ons.

Taalpakketten verwijderen

Als u een taalpakket wilt verwijderen, zie dan Add-ons uitschakelen of verwijderen.

De taal van de gebruikersinterface wijzigen

In tegenstelling tot thema’s maakt het inschakelen van een taalpakket in de Add-onbeheerder de taal die het biedt alleen beschikbaar. Doe het volgende om de taal van uw voorkeur voor de interface te wijzigen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ intl.locale.matchOS in het veld Zoeken.
  3. Als de voorkeursinstelling intl.locale.matchOS een waarde true heeft, dubbelklik er dan op om de waarde ervan om te zetten naar false.
  4. Wis het veld Zoeken en typ general.useragent.locale.
  5. Dubbelklik op de voorkeursinstelling general.useragent.locale, en voer de code in voor de taal die u wilt gebruiken. Deze pagina vermeldt de meeste taalcodes die voor Mozilla-vertalingen worden gebruikt.
  6. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ intl.locale.requested in het veld Zoeken.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling intl.locale.requested, als deze bestaat, of volg deze toe als een nieuwe voorkeursinstelling (zie Configuratie-editor voor Firefox voor details).
  4. Voer de code in van de taal die u als de tekenreekswaarde wilt gebruiken, of laat dit leeg om de taal van uw systeem te gebruiken. Deze pagina vermeldt de meeste taalcodes die voor Mozilla-vertalingen worden gebruikt.
  5. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

Als u Firefox opnieuw start, ziet u de interface in de nieuwe opgegeven taal.