Firefox Hello - Video- en audiogesprekken online

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox Hello is uit Firefox verwijderd. Meer info.

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Met Firefox Hello kunt u rechtstreeks in de browser gratis video- en audiogesprekken voeren en tekstberichten versturen. Alles wat u nodig hebt zijn een webcam (optioneel), een microfoon en de nieuwste versie van Firefox om vrienden met WebRTC-ondersteunde browsers zoals Firefox, Chrome of Opera te bellen.

De nieuwste versie van Firefox bevat nu chatberichten. Lees hoe u Firefox bijwerkt naar de nieuwste versie.
Noot: Firefox Hello is niet beschikbaar in Privénavigatie.

Iemand uitnodigen om te praten

1. Klik op de Hello-knop hello button.
    Tip: verplaats de Hello-knop naar uw werkbalk. Voor meer informatie, zie Waar is de Hello-knop van Firefox?
  2. Klik op de knop E-mail om de koppeling naar een vriend(in) te sturen via uw standaard e-mailtoepassing, of klik op Kopiëren en plak de koppeling in een andere toepassing voor het verzenden van berichten.
  3. Als uw vriend(in) op de koppeling klikt om een gesprek te beginnen, verschijnt een melding in uw browser:
    call notification 35
  4. Klik op de knop answer 35 om het gesprek te accepteren. Kies de videocameraoptie als u een videogesprek wilt voeren, of de microfoonoptie voor een alleen-audiogesprek.
  5. Gebruik de privacybedieningen webrtc privacy om zo nodig uw camera uit te zetten of uw microfoon te dempen.
  6. Klik op call end om het gesprek te beëindigen.

Een gesprek beginnen

1. Klik op de Hello-knop hello button.
    Tip: verplaats de Hello-knop naar uw werkbalk. Voor meer informatie, zie Waar is de Hello-knop van Firefox?
  2. Klik op Een gesprek beginnen.

hello start convo winhello start convo
  3. Benoem uw gesprek door een naam in het veld Dit gesprek een naam geven te typen, en gebruik daarna de volgende opties om vrienden uit te nodigen:
    • Stuur de koppeling per e-mail naar uw vriend of vriendin door op Koppeling e-mailen te klikken. Hierdoor wordt uw standaard e-mailtoepassing geopend.
    • Kopieer en plak de koppeling in het berichtenprogramma van uw voorkeur door op Koppeling kopiëren te klikken.
    hello new conversationhello new conversation with screensharehello new conversation fx39
  4. Zodra uw vriend of vriendin aan het gesprek deelneemt, wordt de Hello-knop blauw hello button active en klinkt een bijbehorende waarschuwingstoon. De blauwe stip op uw lijst laat u tevens weten welk gesprek actief is.

call active hello wincall active hello
  5. Klik op hello hang up 35 om het gesprek te beëindigen.
    hang up hello
    • Het gesprek blijft op uw lijst voor toekomstig gebruik. U kunt het verwijderen door op het prullenbakpictogram naast het gesprek te klikken.
    hello delete winhello delete
  1. Klik op de Hello-knop hello button.
    Tip: verplaats de Hello-knop naar uw werkbalk. Voor meer informatie, zie Waar is de Hello-knop van Firefox?
  2. Klik op Een gesprek beginnen.

hello start convo winhello start convo
  3. Benoem uw gesprek door een naam in het veld Dit gesprek een naam geven te typen, en gebruik daarna de volgende opties om vrienden uit te nodigen:
    • Stuur de koppeling per e-mail naar uw vriend of vriendin door op Koppeling e-mailen te klikken. Hierdoor wordt uw standaard e-mailtoepassing geopend.
    • Kopieer en plak de koppeling in het berichtenprogramma van uw voorkeur door op Koppeling kopiëren te klikken.
    • Deel de koppeling op Facebook, Twitter of een van deze beschikbare sociale netwerken door op Koppeling delen te klikken.
    hello new conversationhello new conversation with screensharehello new conversation fx39 hello invite
  4. Zodra uw vriend of vriendin aan het gesprek deelneemt, wordt de Hello-knop blauw hello button active en klinkt een bijbehorende waarschuwingstoon. De blauwe stip op uw lijst laat u tevens weten welk gesprek actief is. Klik eenvoudig op een gesprek om eraan deel te nemen.

call active hello wincall active hello
  5. Klik op hello hang up 35 om het gesprek te beëindigen.
    hang up hello
    • Het gesprek blijft op uw lijst voor toekomstig gebruik. U kunt het verwijderen door op het prullenbakpictogram naast het gesprek te klikken.
    hello delete winhello delete

Deelnemen aan een gesprek

Hebt u een uitnodiging ontvangen? Deelnemen aan een gesprek is eenvoudig! Klik gewoon op de koppeling in de uitnodiging en klik op de knop op de pagina om het gesprek te betreden.

Zie Deelnemen aan een gesprek in Firefox Hello voor meer informatie.

Contactenlijsten en rechtstreeks bellen

Hoewel u geen account nodig hebt om Firefox Hello te gebruiken, kunt u met een Firefox-account uw contacten toevoegen, beheren en rechtstreeks bellen via een muisklik.

Zie Uw contactenlijst aanmaken en beheren in Firefox Hello voor meer informatie.

Scherm delen

Deel webpagina’s en andere toepassingen tijdens een gesprek.

Zie Uw scherm delen in Firefox Hello voor meer informatie.

Met de nieuwste versie van Hello kunt u webpagina’s met een vriend bekijken en hierover discussiëren.

Chatberichten

Voor het versturen van tekstberichten tijdens een gesprek, zie Chatberichten versturen in Firefox Hello

Uw meldingen beheren

Als u niet bereid bent om een oproep te ontvangen, klik dan op het statusmenu aan de onderkant van het venster en stel dit in op Niet storen om alle oproepmeldingen te stoppen.

webrtc status 35hello status 35 winhello status 35

Met Firefox Hello kunt u rechtstreeks in de browser webpagina’s met een vriend(in) bekijken en hierover discussiëren. Alles wat u nodig hebt zijn een webcam (optioneel), een microfoon en de nieuwste versie van Firefox om vrienden met WebRTC-ondersteunde browsers zoals Firefox, Chrome of Opera te bellen.

Noot: Firefox Hello is niet beschikbaar in Privénavigatie.

Een gesprek beginnen

1. Klik op de Hello-knop hello button.
    Tip: verplaats de Hello-knop naar uw werkbalk. Voor meer informatie, zie Waar is de Hello-knop van Firefox?
  2. Klik op Deze pagina met een vriend bekijken.

browse together button 45
  3. Gebruik de volgende opties om uw vrienden uit te nodigen:
    share link hello 45
    • Kopieer en plak de koppeling in het berichtenprogramma van uw voorkeur door op Koppeling kopiëren te klikken.
    • Stuur de koppeling per e-mail naar uw vriend of vriendin door op Koppeling e-mailen te klikken. Hierdoor wordt uw standaard e-mailtoepassing geopend.
    • Deel de koppeling op Facebook.
  4. Zodra uw vriend of vriendin aan het gesprek deelneemt, ziet u een melding.
  5. Klik op hello hang up 35 om het gesprek te beëindigen.

Deelnemen aan een gesprek

Hebt u een uitnodiging ontvangen? Deelnemen aan een gesprek is eenvoudig! Klik gewoon op de koppeling in de uitnodiging en klik op de knop op de pagina om het gesprek te betreden. Zie Deelnemen aan een gesprek in Firefox Hello voor meer informatie.

Uw meldingen beheren

Als u liever geen meldingen ontvangt als een vriend aan het gesprek deelneemt, kunt u meldingen in Firefox uitzetten:

1. Klik op de Hello-knop hello button.
  2. Klik op het tandwiel aan de onderkant van het paneel en kies Notificaties uitzetten.

Privacy en Gebruiksvoorwaarden

Bezoek de volgende pagina’s om meer over Firefox Hello te lezen: