De Firefox voor Android-tabletbrowser gebruiken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 24469
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe u de Firefox voor Android-tabletbrowser kunt gebruiken.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste Releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/mobile.

Noot: tablets met kleinere schermen dan 10" gebruiken standaard niet de tabletbrowser. Voor deze tablets, waaronder de Kindle Fire, Samsung Galaxy Tab 7" of HTC Flyer, zie Aan de slag met Firefox voor Android.

Hoe weet ik of mijn apparaat wordt ondersteund?

Wend u tot de volgende artikelen om de Firefox voor Android-tabletbrowser te installeren:

De volgende afbeelding toont de tablet-interface van Firefox mobiel in liggende modus.

tablet_ui

De volgende afbeelding toont de tablet-interface van Firefox mobiel in staande modus.

tablet_portrait

Waar zijn de bedieningsknoppen voor tabletnavigatie?

De navigatieknoppen en menu’s bevinden zich aan de bovenkant van het scherm, van links naar rechts, zoals weergegeven in de volgende schermafbeelding:

tablet controls

• Tabbladpictogram - geeft het aantal open tabbladen aan; tik hierop om tabbladen in de zijbalk te tonen. Veeg naar links over de zwarte kantlijnbalk om de tabbladen in liggende modus te verbergen.
  • Locatiebalk - tik op de locatiebalk om uw geschiedenis en tabbladen te benaderen. Of typ een adres of zoekterm en druk op Enter op het zachte toetsenbord om erheen te gaan.
  • Bladwijzer voor website maken - tik op de ster om een website aan uw bladwijzerlijst toe te voegen.
  • Hoofdmenu - tik hierop om Voorkeuren, Add-ons, Downloads, Afsluiten, Website-opties, Opslaan als PDF, Pagina delen en Zoeken in pagina te benaderen, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

main menu2

Waarom kan ik geen bewegende of Flash-video-inhoud op mijn tablet bekijken?

Flash wordt nog niet ondersteund op Firefox voor Android. Zie Firefox for Mobile doesn't support Flash.

Hoe vind ik mijn bladwijzers en geschiedenis?

1. Tik op de locatiebalk.
    Er verschijnen drie knoppen voor Bladwijzers, Geschiedenis en Desktop.

Hoe wis ik de recente geschiedenis op mijn tablet?

De add-on Clear Mobile History voegt een knop Clear History aan uw voorkeuren toe.

1. Tik op de knop Hoofdmenu in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Add-ons om het scherm Add-ons te openen.
  2. Tik in het zoekveld van Add-ons en typ “Clear Mobile History” om naar de add-on te zoeken.
  3. Tik op de vermelding voor Clear Mobile History om deze uit te vouwen en selecteer Toevoegen aan Firefox. Er verschijnt een voortgangsbalk, terwijl de add-on wordt gedownload en geïnstalleerd. Zodra dit gereed is, zal Clear Mobile History in uw lijst van add-ons boven in het scherm verschijnen.
  4. Tik op de knop Hoofdmenu in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Voorkeuren om items uit Alle pagina’s en de Geschiedenis te wissen. Scroll omlaag en tik op de knop Geschiedenis wissen om alle resultaten uit de schermen Alle pagina’s en Geschiedenis te verwijderen.

clear history

Hoe zorg ik ervoor dat de tekst opnieuw wordt opgemaakt als ik zoom?

1. Tik op de knop Hoofdmenu in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Voorkeuren om tekst opnieuw uit te lijnen bij zoomen. Scroll omlaag en tik op het selectievakje Tekst opnieuw opmaken na zoomen.

text reformat

Hoe bekijk ik de desktopversie van webpagina’s?

Door het installeren van de add-on “Phony” kunt u Firefox voor mobiel zich laten vermommen als een desktopbrowser, zodat websites u de desktopversie van hun pagina’s aanbieden.

1. Tik op de knop Hoofdmenu in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Add-ons om het scherm Add-ons te openen.
  2. Tik in het zoekveld van Add-ons en typ “Phony” in om naar de add-on te zoeken.
  3. Tik op de vermelding voor Phony om deze uit te vouwen en selecteer Toevoegen aan Firefox. Er verschijnt een voortgangsbalk, terwijl de add-on wordt gedownload en geïnstalleerd. Zodra dit gereed is, zal Phony in uw lijst van add-ons boven in het scherm verschijnen.

phony tablet
  4. Tik vervolgens op het menu-item Voorkeuren in de linkerbovenhoek om naar het scherm Voorkeuren te schakelen.
  5. Tik tot slot op de knop Standaard in de rij User Agent en selecteer Desktop Firefox als uw nieuwe useragent. Nu zullen websites net zo verschijnen als op uw desktop!

Phony User Agent

Problemen met het instellen van User Agent oplossen

• De menu’s en de zoekbalk bovenaan, rechts en links kunnen verschijnen en verdwijnen als u omhoog, naar links of naar rechts veegt. Probeer daarom te vegen om deze te zoeken als ze niet zichtbaar zijn.
  • Als u Phony hebt geïnstalleerd maar het item User Agent in de lijst van Voorkeuren niet ziet, probeer dan terug te gaan naar het menu Add-ons, tik op de Phony-add-on, tik op Uitschakelen en vervolgens op Inschakelen. Keer daarna terug naar de Voorkeuren om te zien of het item User Agent zichtbaar is.

Hoe pas ik de vormgeving van mijn tabletbrowser aan met persona’s?

De Personas-add-on maakt het aanpassen van het uiterlijk van Firefox eenvoudig.

1. Tik op de knop Hoofdmenu in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Add-ons om het scherm Add-ons te openen.
  2. Tik in het zoekveld van Add-ons en typ “Personas” om naar de add-on te zoeken.
  3. Tik op de vermelding voor Personas om deze uit te vouwen en selecteer Toevoegen aan Firefox. Er verschijnt een voortgangsbalk, terwijl de add-on wordt gedownload en geïnstalleerd. Zodra dit gereed is, zal een knop Herstarten verschijnen.

Install Personas
  4. Tik op Herstarten om de installatie te voltooien.
  5. Ga naar getpersonas.com nadat Firefox opnieuw is gestart.
  6. Tik op een Persona om deze uit te proberen en tik daarna op Deze persona dragen om uw browser met de nieuwe vormgeving te verfraaien.

Mobile Persona