Aan de slag met Firefox voor Android

Nieuw met Firefox voor Android? Dan bent u hier goed. Dit artikel beschrijft alle basishandelingen en helpt u binnen enkele minuten op weg.

Uw Android-bladwijzers en -geschiedenis importeren

Importeer uw gegevens vanuit Chrome of de Android-browser.

• Tik op de menuknop (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , selecteer Instellingen en daarna Importeren uit Android.Tik op de menuknop (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , selecteer Instellingen, dan op Aanpassen en dan op Importeren uit Android. Tik tot slot op Importeren.

Import from Android

De locatiebalk gebruiken om snel te vinden wat u nodig hebt

Open eenvoudig Firefox en u hebt toegang tot al uw topwebsites. U kunt ook op het internet zoeken of uw navigatiegeschiedenis en bladwijzers benaderen door op de adresbalk te tikken. Voor meer info, zie De locatiebalk gebruiken om het internet, bladwijzers en meer te doorzoeken.

Awesome Screen 23

Open eenvoudig Firefox en u hebt toegang tot al uw topwebsites. Van hieruit kunt u ook naar rechts vegen om iets uit uw navigatiegeschiedenis te benaderen, of naar links vegen om naar uw bladwijzers te gaan. Tik op de adresbalk om op het internet te zoeken. Voor meer info, zie De locatiebalk gebruiken om het internet, bladwijzers en meer te doorzoeken.

Awesome Screen 26

Uw desktopbladwijzers, tabbladen en wachtwoorden synchroon houden

Via Firefox Sync kunt u al uw bladwijzers, tabbladen, wachtwoorden en meer van Firefox op uw desktop waar u ook naartoe gaat met u meenemen. Voor gedetailleerde instructies, zie Hoe stel ik Firefox Sync in?

Android sync tabs

Tabbladen openen en ertussen wisselen

Firefox vereenvoudigt het beheren van veel tabbladen. Lees hier meer over in Tabbladen gebruiken in Firefox voor Android.

• Tik op de tabbladknop in de rechterbovenhoek (hier wordt het aantal tabbladen weergegeven). Van hieruit kunt u een ander tabblad selecteren, of de knop + gebruiken om een nieuw tabblad te openen.

Open tabs

Bladwijzers van uw favoriete websites maken

Sla uw favorieten op. Zie hiervoor Bladwijzers gebruiken in Firefox voor Android om uw favoriete websites bij te houden.

• Om een bladwijzer van een website te maken tikt u op de menuknop (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en selecteert u de ster.

Android bookmark

Firefox aanpassen met add-ons

Via add-ons kunt u functies aan Firefox toevoegen.

Privénavigatie

Via privénavigatie kunt u het internet verkennen zonder enige gegevens over welke websites en -pagina’s u hebt bezocht op te slaan. Lees hier meer over privénavigatie.

• Om een privétabblad te openen tikt u op de menuknop (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) en selecteert u Nieuw privétabblad.

New private tab

Lezermodus

De lezermodus laat al het overbodige van een website weg, zodat u zich op de inhoud kunt concentreren. Voor meer info, zie De lezermodus gebruiken.

• Tik eenvoudig op het lezermoduspictogram Reader mode in de adresbalk.

Reader mode article

Deel dit artikel: http://mzl.la/MFxmhk