Extensies gebruiken om functies aan Firefox toe te voegen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Extensies zijn een bepaald type add-on voor Firefox. Dit artikel beschrijft hoe u extensies in Firefox kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn extensies?

Extensies zijn add-ons in Firefox die toegevoegde functionaliteit leveren aan Firefox.

Mensen van over de hele wereld hebben duizenden extensies voor Firefox ontwikkeld. Er zijn extensies waarmee u advertenties kunt blokkeren, video’s van websites kunt downloaden, een betere integratie met websites als Facebook of Twitter kunt verkrijgen, en functies die u in andere browsers aantreft kunt toevoegen.

Extensies installeren

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Add-ons verkrijgen.
  2. Klik op een van de aanbevolen add-ons om er meer informatie over te zien. Daarna kunt u op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om deze te installeren.Klik eenvoudig op de knop Toevoegen aan Firefox… om een aanbevolen add-on te installeren.
    • U kunt ook naar specifieke add-ons zoeken door het zoekveld bovenaan te gebruiken. Daarna kunt u allerlei aangetroffen add-ons installeren via de knop InstallerenToevoegen aan Firefox….Add-ons Win1Add-ons Mac1Add-ons Lin1Add-ons Win2Add-ons Mac2Add-ons Lin2
  3. Firefox zal de opgevraagde extensie downloaden en u mogelijk vragen de installatie ervan te bevestigen.
  4. Klik op Nu herstartenFirefox herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen worden opgeslagen en na de herstart teruggezet.

Sommige extensies plaatsen een pictogram in de add-onbalk na de installatie. Voor meer informatie, zie De add-onbalk geeft snelle toegang tot add-onfuncties.

Extensies beheren

Instellingen van extensies wijzigen

Sommige extensies bevatten instellingen die u kunt wijzigen.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensions.
  2. Selecteer de extensie die u wilt bewerken en klik op de koppeling Meer.
  3. Klik op de knop OptiesVoorkeuren.

• Als de knop OptiesVoorkeuren niet beschikbaar is, biedt de extensie geen instellingen die u kunt wijzigen.
    • Klik op de homepage van de extensieKlik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de extensie en selecteer Homepage bezoeken om naar documentatie te zoeken.

Extensies uitschakelen of verwijderen

Als een extensie in het paneel Extensies van de Add-onbeheerder selecteert, kunt u op Uitschakelen klikken om deze uit te schakelen of op VerwijderenDe-installeren om deze te verwijderen. Voor meer informatie, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Probleemoplossing