Cookies die websites gebruiken om uw voorkeuren te volgen in- en uitschakelen

Cookies worden door websites die u bezoekt op uw computer opgeslagen en bevatten bepaalde informatie, zoals uw websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u cookies in Firefox kunt in- en uitschakelen.

Hoe wijzig ik cookie-instellingen?

Noot: cookies zijn in Firefox standaard ingeschakeld.

Om uw instellingen te controleren of te wijzigen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.

3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
    customhistory38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new CustomHistory fx57 Fx60HistorySettings-UseCustom
  4. Plaats een vinkje bij Cookies van websites accepterenCookies van websites accepteren om cookies in te schakelen, en haal dit weg om ze uit te schakelen.
    PrivacyCookies Fx56CustomHistory-cookies Fx57CustomHistory
  5. Kies hoe lang cookies bewaard mogen blijven:
    • Bewaren totdat:
      ze verlopen: elk cookie zal worden verwijderd zodra de verloopdatum ervan is bereikt, welke is ingesteld door de website die het cookie heeft verzonden.
      ik Firefox afsluit: de cookies die op uw computer zijn opgeslagen, zullen worden verwijderd zodra Firefox wordt afgesloten.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Selecteer Cookies en websitegegevens van websites accepteren (aanbevolen) om cookies in te schakelen. Selecteer Cookies en websitegegevens blokkeren (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken) om cookies uit te schakelen.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData
  4. Kies hoe lang cookies bewaard mogen blijven:
    • Bewaren totdat:
      ze verlopenZe verlopen: elk cookie zal worden verwijderd zodra de verloopdatum ervan is bereikt, welke is ingesteld door de website die het cookie heeft verzonden.
      ik Firefox afsluitFirefox wordt afgesloten: de cookies die op uw computer zijn opgeslagen, zullen worden verwijderd zodra Firefox wordt afgesloten.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
Fx63settings-AcceptCookies
  1. Selecteer Cookies en websitegegevens accepteren om cookies in te schakelen. Selecteer Cookies en websitegegevens blokkeren en gebruik het vervolgkeuzemenu naast Geblokkeerd type om het type te blokkeren cookies te selecteren en deze uit te schakelen.
  2. Kies hoe lang cookies mogen worden bewaard:
    • Bewaren totdat:
      Ze verlopen: elk cookie zal worden verwijderd zodra de verloopdatum ervan is bereikt, welke is ingesteld door de website die het cookie heeft verzonden.
      Firefox wordt afgesloten: de cookies die op uw computer zijn opgeslagen, zullen worden verwijderd zodra Firefox wordt afgesloten.
  3. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Websites rapporteren fouten met cookies

Als een website een foutmelding geeft die meldt dat u geen cookies kunt accepteren, zie dan Websites melden dat cookies worden geblokkeerd - Cookies deblokkeren.