Cookies die websites gebruiken om uw voorkeuren te volgen in- en uitschakelen | Handleiding

Cookies die websites gebruiken om uw voorkeuren te volgen in- en uitschakelen

Cookies worden door websites die u bezoekt op uw computer opgeslagen en bevatten bepaalde informatie, zoals uw websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u cookies in Firefox kunt in- en uitschakelen.

Hoe wijzig ik cookie-instellingen?

Noot: cookies zijn in Firefox standaard ingeschakeld.

Om uw instellingen te controleren of te wijzigen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.

customhistory38
  4. Plaats een vinkje bij Cookies van websites accepteren om cookies in te schakelen, en haal dit weg om ze uit te schakelen.

PrivacyCookies
  5. Kies hoe lang cookies bewaard mogen blijven:
    • Bewaren totdat:
      ze verlopen: elk cookie zal worden verwijderd zodra de verloopdatum ervan is bereikt, welke is ingesteld door de website die het cookie heeft verzonden.
      ik Firefox afsluit: de cookies die op uw computer zijn opgeslagen zullen worden verwijderd zodra Firefox wordt afgesloten.
      mij elke keer vragen: geeft telkens wanneer een website een cookie probeert in te stellen een waarschuwing weer, en vraagt of u het wilt opslaan.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Websites rapporteren fouten met cookies

Als een website een foutmelding geeft die meldt dat u geen cookies kunt accepteren, zie dan Websites melden dat cookies worden geblokkeerd - Cookies deblokkeren.