Bijwerken naar het nieuwe Sync

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De oude versie van Sync is vanaf 30 september 2015 niet meer beschikbaar en zal worden vervangen door de op Firefox-accounts gebaseerde versie van Sync. Recente versies van Firefox leiden u automatisch door het migratieproces. U kunt ook deze instructies volgen om handmatig een upgrade uit te voeren.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Wat is er anders aan het nieuwe Sync?

Aanmelden bij het nieuwe Sync is eenvoudig te doen met een Firefox-account. Geen koppelingscodes of herstelsleutels meer. Meld u gewoon aan met uw e-mailadres en wachtwoord en u bent er.

Bijwerken naar het nieuwe Sync

De nieuwe versie van Sync werkt alleen met de nieuwste Firefox, en gelijktijdig gebruik van het oude en het nieuwe Sync is niet mogelijk. Om dus een Firefox-account aan te maken en u bij het nieuwe Sync aan te melden moet u al uw huidige apparaten van de oude versie van Sync ontkoppelen.

Stap 1: al uw apparaten van het oude Sync ontkoppelen

Op een computer:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik in het paneel Sync op Dit apparaat ontkoppelen.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  5. Herstart Firefox.

Op een Android-apparaat:

1. Open de app Instellingen van uw apparaat (niet het menu Instellingen van Firefox).
  2. Tik onder Accounts of Accounts en Sync op Firefox.
  3. Tik op uw accountnaam (doorgaans uw e-mailadres) om de accountinstellingen weer te geven.
  4. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van uw apparaat en kies Account verwijderen.

Stap 2: al uw andere apparaten bijwerken naar de nieuwste Firefox

Stap 3: een Firefox-account aanmaken

Op een computer:

• Klik op de menuknop New Fx Menu, kies Aanmelden bij Sync en volg de instructies om uw account aan te maken.

Op een Android-apparaat:

• Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en daarna op Sync. Volg de instructies om uw account aan te maken.
Noot: u kunt hetzelfde e-mailadres gebruiken dat u voor het instellen van het oude Sync hebt gebruikt.

Stap 4: aanmelden bij Sync op uw andere apparaten

Op een computer:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Aanmelden bij Sync.
  2. Klik op Beginnen en daarna op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan. onderaan.

Op een Android-apparaat:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en daarna Sync.
  2. Tik op Beginnen en daarna op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan. onderaan.

Wat als ik niet wil bijwerken naar het nieuwe Sync?

• Hoewel de oude versie van Sync nog tot 30 september 2015 zal blijven werken, wordt het toevoegen van nieuwe apparaten aan de oude versie van Sync niet ondersteund door de nieuwste versie van Firefox. Dit houdt in dat u niet met een nieuw apparaat zult kunnen synchroniseren.
  • Mozilla zal de oude versie van Sync tot 30 september 2015 beschikbaar blijven stellen. Gebruikers die zelf in de hosting voorzien zullen spoedig hun eigen versie kunnen uitvoeren.
  • Meer lezen over Firefox-accounts

Zie ook

Nog steeds problemen?

Zie Firefox Sync - Probleemoplossing en tips