Firefox Sync - Probleemoplossing en tips

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Voordat u begint: controleer de status van cloudservices om te verzekeren dat uw service niet tijdelijk inactief is.

Als u tegen een probleem met Firefox Sync aanloopt, zal dit artikel u door de meest voorkomende oplossingen leiden.

Ik heb Firefox Sync ingesteld, maar er wordt niets gesynchroniseerd

Uw apparaten dienen de nieuwe versie van Sync te gebruiken om gegevens met elkaar te kunnen uitwisselen. Als een of meer van uw apparaten nog steeds het oude Sync gebruiken, moet u deze ontkoppelen alvorens ze met het nieuwe Sync in te stellen. Zie Bijwerken naar het nieuwe Sync voor stap-voor-stap instructies.

Ik ben mijn Sync-accountgegevens kwijt

Als u geen verbinding met Firefox Sync kunt maken omdat u uw Sync-accountgegevens bent kwijtgeraakt, zie dan Ik ben mijn accountgegevens van Firefox Synchronisatie kwijt – Wat te doen.

Ik kan mijn wachtwoorden niet synchroniseren in Firefox voor Android

Zodra het hoofdwachtwoord is ingesteld, worden wachtwoorden in Firefox voor Android niet meer gesynchroniseerd. Zie Use Primary Password to protect passwords in Firefox for Android voor meer info.

Mijn bladwijzers worden niet gesynchroniseerd met Firefox voor Android

Als u meer dan 5.000 bladwijzers in uw Firefox-profiel hebt, zal Firefox voor Android deze niet synchroniseren. Enkele beperkingen in Android en Sync zelf maken grotere hoeveelheden bladwijzers onbetrouwbaar, dus dient deze beperking ter bescherming van uw gegevens.

Hoe verhelp ik een foutmelding over een onjuiste naam of wachtwoord?

Als u uw Sync-wachtwoord wijzigt, kan in de onderste foutbalk de foutmelding ‘Sync ondervond een fout tijdens het aanmelden: Onjuiste accountnaam of wachtwoord. Probeer het opnieuw.’ verschijnen. U kunt uw wachtwoord bijwerken op uw apparaat door de volgende stappen te volgen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel SyncFirefox-account.
  3. Klik op Aanmelden en voer in de aanmeldingspagina uw wachtwoord in.
  4. Klik op Aanmelden om u weer bij Sync aan te melden.

Andere apparaten verbreken de verbinding als ik Firefox bijwerk

Om de Sync-service te verbeteren, kan de gegevensindeling van Sync bij het uitbrengen van de nieuwste Firefox-versie zijn gewijzigd. Dit betekent dat al uw andere apparaten die niet zijn bijgewerkt ook dienen te worden bijgewerkt om synchronisatie mogelijk te maken. Zie Firefox bijwerken voor meer informatie.

Noot: na het bijwerken dient u mogelijk uw apparaat opnieuw verbinding te laten maken.

Firefox Sync toont een foutmelding ‘Cookies zijn nog uitgeschakeld’

Als u de foutmelding Cookies zijn nog uitgeschakeld ziet, wijzig dan de toestemmingen voor Firefox-accounts zodat cookies worden toegestaan.

Sync cookes disabled error

U doet dit als volgt:

1. Ga naar accounts.firefox.com.
  2. Klik op het slotpictogram in de adresbalk.
  3. Klik op de knop Meer informatie.
  4. Klik op het tabblad Toestemmingen.
  5. Scroll omlaag naar Cookies instellen en selecteer Toestaan.
  6. Herstart Firefox.

Als dit niet helpt, zorg er dan voor dat er geen add-ons zijn die cookies voor accounts.firefox.com blokkeren.

Voor gevorderde gebruikers: Zorg ervoor dat DOM Storage is ingeschakeld:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek in het filter naar dom.storage.enabled.
  3. Zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op true. Zo niet, dubbelklik er dan op om deze te wijzigen.
  4. Herstart Firefox en meld u nogmaals aan bij accounts.firefox.com.

Zie ook http://kb.mozillazine.org/dom.storage.enabled.

Ik kan mijn bevestigingsmail niet vinden

Als u uw bevestigingsmail niet kunt vinden wanneer u voor de eerste keer een apparaat koppelt, controleer dan eerst uw spamfilter om er zeker van te zijn dat het e-mailbericht niet als spam is gemarkeerd.

Ik heb het aantal malen dat ik de bevestigingsmail kan verzenden overschreden

Wacht een uur voordat u probeert uw wachtwoord opnieuw in te stellen, of stuur een nieuwe bevestigingsmail om het nieuwe apparaat toe te voegen. Controleer ondertussen uw spamfilters en controleer of de ingevoerde e-mailaccount juist is.