De Babylon-werkbalk, -startpagina en -zoekmachine verwijderen

Babylon-vertaalsoftware voegt een werkbalk en andere add-ons aan browsers toe. Ook brengt het wijzigingen aan in voorkeuren van Firefox, zoals uw startpagina en zoekmachine. Deze wijzigingen worden op een zodanige manier aangebracht dat ze moeilijk te detecteren en ongedaan te maken zijn. Dit artikel legt uit hoe u Babylon volledig kunt verwijderen en de opties van Firefox naar de normale waarden kunt terugzetten.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows en Mac OS X. Kies Windows of Mac OS X in het vervolgkeuzemenu hierboven om instructies te zien.
Belangrijk: in de stappen in dit artikel wordt gebruikgemaakt van de functie Firefox herinitialiseren, die in de nieuwste versie van Firefox beschikbaar is. Het wordt aanbevolen de meest recente versie van Firefox te downloaden en installeren vanaf mozilla.org/firefox voordat u verdergaat (zie Firefox installeren in Windows voor details)(zie Firefox installeren op Mac voor details).

1. Babylon-software de-installeren

1. Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - WinXP
  2. Klik in het venster Configuratiescherm op Software. Het venster Software wordt geopend.
  3. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  4. Klik op de knop Verwijderen rechts naast Babylon om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - WinXP
  5. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  6. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik op het menu Starten en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - Win7
  2. Klik in het venster Configuratiescherm op de koppeling Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s.

Uninstall a program - Win7
  3. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  4. Klik op de knop Verwijderen bovenaan de lijst om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - Win7
  5. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  6. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik in het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Houd de muisaanwijzer in de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  3. Selecteer Configuratiescherm vanuit de charm Instellingen. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.

Control Panel - Win8
  4. Klik in het venster Configuratiescherm op de koppeling Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s.

Uninstall a program - Win7
  5. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  6. Klik op de knop Verwijderen bovenaan de lijst om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - Win7
  7. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  8. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap wordt geopend (doorgaans is dit de naam van uw Mac-gebruikersaccount). Klik aan de linkerkant van het venster op de map Programma’s om deze te openen.
  2. Zoek naar Babylon in de map Programma’s en sleep dit naar de Prullenmand.
  3. Klik op het Prullenmand-pictogram en houd hierbij de muisknop ingedrukt, en selecteer daarna Prullenmand leegmaken vanuit het menu om Babylon te verwijderen.

De toepassing is nu gede-installeerd. U kunt nu verdergaan met het verwijderen van zijn add-ons, gewijzigde voorkeuren en andere sporen.

2. Add-ons verwijderen, uw startpagina en zoekmachine herstellen door Firefox te herinitialiseren

De herinitialisatiefunctie van Firefox verwijdert de Babylon-werkbalk uit Firefox en zet de voorkeuren die erdoor zijn gewijzigd terug naar de beginwaarden. Uw persoonlijke gegevens blijven hierbij behouden, maar alle overige zaken worden naar de standaardinstellingen teruggezet.

Lees meer over de herinitialisatiefunctie in het artikel Firefox herinitialiseren - De meeste problemen eenvoudig verhelpen.

Noot: uw versie van Firefox bevat geen herinitialisatiefunctie. Als u Firefox niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, volg dan de stappen in Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.
Babylon is nu volledig uit Firefox verwijderd. De stappen hieronder helpen u bij het verwijderen van overige sporen ervan op uw computer.

3. Add-ons van uw andere browsers verwijderen

Als u ook andere browsers gebruikt, wilt u die wellicht ook herinitialiseren of de Babylon-gerelateerde add-ons hieruit verwijderen. De volgende artikelen verwijzen naar externe ondersteuningswebsites:

4. Uw computer controleren op malware

Controleer na het voltooien van de bovenstaande stappen uw computer op malware. Zie Hoe kom ik van malware af? voor een aantal aanbevolen malware-verwijderingsprogramma’s.

Deel dit artikel: http://mzl.la/UoMznp