Klembord werkt niet

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 4135
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel legt uit welke stappen u kunt ondernemen als uw klembord niet meer werkt. Het klembord is de functie kopiëren/plakken/knippen.

Klembord werkt nooit

Als het klembord nooit werkt, is uw systeem mogelijk besmet met malware. Als uw klembord ook niet werkt als Firefox is afgesloten, is dit geen Firefox-probleem. Firefox laat geen malware toe en voorkomt zelfs dat uw computer het oploopt. Als het klembord alleen niet werkt wanneer Firefox is geopend, ga dan verder naar de volgende sectie.

Malware

Malware (kwaadwillende software) kan de werking van het klembord verstoren. Voorbeelden van malware die ervoor zorgt dat het klembord nooit werkt zijn:

New.net is een extensie die met bepaalde software wordt meegeleverd, waaronder:

• RealNetworks (RealOne Player)
    • Babylon
    • BikiniDesk
    • Cydoor (LingoWare)
    • gDivx
    • Go!Zilla
    • Grokster
    • iMesh
    • KaZaA
    • Mindset Interactive (NetPalNow)"
    • Mp3.com
    • RadLight / Subtitle Studio
    • UK Software
    • Webshots

De-installeer de New.net-extensie, als deze is geïnstalleerd. Voor hulp, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Download en installeer ook Malwarebytes’ Anti-Malware om uw computer te scannen op malware. Een andere optie is het bezoeken van een forum dat is gespecialiseerd in het verwijderen van malware, zoals een van de forums die hier worden vermeld.

Klembord werkt soms

Firefox bijwerken

Als u niet de meest recente versie van Firefox gebruikt, dient u het bij te werken. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor hulp.

JavaScript

Sommige websites kunnen contextmenu’s uitschakelen of vervangen. Zie JavaScript om dit uit te schakelen.

Rich-Text-editors (gmail/yahoo)

Sommige Rich-Text-editors bevatten knoppen voor kopiëren en plakken die voorrang hebben op deze functie. Om veiligheidsredenen wil Mozilla niet dat gevoelige informatie zonder uw toestemming wordt ingevoerd en vervolgens wordt verzonden.

Overige oplossingen

Als geen van deze oplossingen werkt, probeer dan het artikel Problemen met Firefox analyseren en verhelpen.

Gebaseerd op informatie van Clipboard not working (mozillaZine KB)