Ingevoerde tekst in Firefox verschijnt achterstevoren

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u merkt dat ingevoerde tekst in webpagina’s, zoekopdrachten en de locatiebalk van rechts naar links verschijnt in plaats van andersom, zijn hiervoor een aantal mogelijke oorzaken. Dit artikel toont de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Sneltoetscombinatie

De meest voorkomende oorzaak voor het omschakelen van de tekstrichting is dat u per ongeluk een sneltoetscombinatie op uw computer hebt ingedrukt. Voer de volgende stappen uit om dit te herstellen:

1. Markeer de tekst in het formulierveld waarin u de tekstrichting wilt omkeren.
  2. Druk op de sneltoetscombinatie Ctrlcommand+Shift+X.

De tekstrichting in formuliervelden zou weer normaal moeten zijn.

Add-ons

Soms kunnen add-ons het omkeren van de tekstrichting veroorzaken. Start Firefox in veilige modus om er zeker van te zijn dat add-ons het probleem niet veroorzaken.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Klik in het venster Firefox Veilige modus op Doorgaan in veilige modus.
  2. Als de tekstrichting in veilige modus normaal lijkt te zijn, wordt het probleem veroorzaakt door één van uw add-ons. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor het vinden van de verstorende add-on en het uitschakelen ervan.

Java-applet is actief in een ander tabblad

Java is een programmeertaal die door sommige websites wordt gebruikt voor interactieve inhoud, zoals onlinespellen. Specifieke Java-applets staan er om bekend dat deze soms problemen met tekstrichting veroorzaken. Sluit alle tabbladen behalve het huidige om vast te stellen of dit het probleem is. Als het probleem nog niet is verholpen, probeer dan Java bij te werken naar de meest recente versie. Zie Java installeren of bijwerken voor verdere details.