Firefox als de standaardbrowser instellen werkt niet

Dit artikel beschrijft alternatieve methoden om Firefox als standaardbrowser in te stellen wanneer instellen vanuit het Firefox-optiesvoorkeurenvenster niet werkt.

Symptomen van dit probleem kunnen o.a. de volgende zijn:

• Firefox rapporteert dat het niet de standaardbrowser is wanneer u dit controleert via het Firefox-optiesvoorkeurenvenster.
  • Firefox vraagt bij het opstarten telkens of u het als de standaardbrowser wilt instellen.
  • Firefox wordt niet geopend nadat u op koppelingen in andere programma’s klikt.

Firefox gebruiken

De aanbevolen methode om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen wordt beschreven in het artikel Internetkoppelingen standaard in Firefox laten openen. De meeste externe programma’s zullen koppelingen in Firefox openen als dit volgens die methode is ingesteld.

Volg de onderstaande instructies als u de stappen in het artikel Internetkoppelingen standaard in Firefox laten openen hebt geprobeerd en merkte dat deze niet werkten.

Uw besturingssysteem gebruiken

Windows 7 en Vista

1. Klik op het Windows-logo om het menu Start te openen en selecteer daarna Configuratiescherm. Het configuratiescherm zal worden geopend.
  2. Klik op de koppeling Programma’s. Het paneel Programma’s zal worden geopend.

3. Klik op de koppeling Uw standaardprogramma’s instellen. Het paneel Uw standaardprogramma’s instellen zal worden geopend.

4. Klik in de programmalijst aan de linkerkant van het venster op Firefox.
  5. Klik aan de rechterkant van het venster op Dit programma als standaard instellen.

Windows XP

1. Klik op de knop Start en vervolgens op het pictogram Configuratiescherm om het Windows Configuratiescherm te openen.
  2. Klik op het pictogram Software om het venster Software te openen.
  3. Klik aan de linkerkant van het venster op het pictogram Programmatoegang en -instellingen.

4. Klik in dit venster op het keuzerondje Aangepast om de categorie Aangepast uit te vouwen.
  5. Klik onder Kies een standaardwebbrowser op het keuzerondje naast Mozilla Firefox.
  6. Klik onder in het venster op OK.

Ubuntu Linux

1. Open Voorkeuren in het menu Systeem, en vervolgens Standaardtoepassingen.
  2. Kies Firefox onder Webbrowser in de keuzelijst op het tabblad Internet.
  3. Druk op Sluiten.

Mandriva Linux + KDE 4

1. Ga in de KDE-systeeminstellingen naar het tabblad Geavanceerd en vervolgens naar het pictogram Bestandsassociaties.
  2. Klik op het tabblad html onder tekst, kies Firefox in het menu en verplaats het naar de bovenkant van de lijst.
  3. Druk op Toepassen.

Fedora Linux + KDE 4

1. Open het tabblad Systeeminstellingen in het menu Toepassingen en ga vervolgens naar het pictogram Standaardtoepassingen.
  2. Klik in de lijst van weergegeven services op de regel Webbrowser en typ firefox in het menu Standaardonderdeel.
  3. Druk op Toepassen.
  1. Open Safari vanuit het Dock.
  2. Klik in de menubalk op het menu Safari en selecteer Voorkeuren…
  3. Klik op het pictogram Algemeen om het voorkeurenpaneel Algemeen weer te geven.
  4. Selecteer Firefox in de keuzelijst Standaardwebbrowser:.

5. Sluit Safari af.

Lastige programma’s

Sommige programma’s zijn hard gecodeerd voor het gebruik van Internet Explorer in plaats van de standaardbrowser. Programma’s die dit doen worden hieronder vermeld, samen met mogelijke oplossingen, indien beschikbaar.

• MSN Messenger
  • AIM 5.9 - upgrade naar de meest recente versie van AIM.

Deel dit artikel: http://mzl.la/Msmr8j