Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Wannan tattunawa ta zama daɗaɗɗiya. Yi sabuwar tambaya idan ka na bukatar taimako.

plugin location /usr/lib64/mozilla/plugins not used in firefox 47.0.1, works in 38.8.0

  • 1 amsa
  • 1 yana da wannan matsala
  • 69 views
  • Amsa ta ƙarshe daga Scuzzball

more options

I'm running slackware 14.1.

I have /usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so (Installed from alienbob's repo)

If I run firefox 38.8.0, it gets loaded

$ strace -e open /usr/bin/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so

open("/usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so", O_RDONLY|O_CLOEXEC) = 48


But if I run firefox 47.0.1 it is not loaded.

$ strace -e open /usr/local/bin/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so


However, if I set MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/mozilla/plugins, it works.

$ MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/mozilla/plugins strace -e open /usr/local/lib/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so

open("/usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so", O_RDONLY|O_CLOEXEC) = 44


38.8.0 is from the initial slackware install, and 47.0.1 is manually downloaded from mozilla.org, installed in /opt and symlinked to /usr/local/bin.


I've attached the "troubleshooting information" from 47.0.1.

How do I go about debugging this? Is this actually an issue, or is it just expected that I export MOZ_PLUGIN_PATH in my dotfiles?

I'm running slackware 14.1. I have /usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so (Installed from alienbob's repo) If I run firefox 38.8.0, it gets loaded $ strace -e open /usr/bin/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so open("/usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so", O_RDONLY|O_CLOEXEC) = 48 But if I run firefox 47.0.1 it is not loaded. $ strace -e open /usr/local/bin/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so However, if I set MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/mozilla/plugins, it works. $ MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/mozilla/plugins strace -e open /usr/local/lib/firefox 2>&1 | grep libflashplayer.so open("/usr/lib64/mozilla/plugins/libflashplayer.so", O_RDONLY|O_CLOEXEC) = 44 38.8.0 is from the initial slackware install, and 47.0.1 is manually downloaded from mozilla.org, installed in /opt and symlinked to /usr/local/bin. I've attached the "troubleshooting information" from 47.0.1. How do I go about debugging this? Is this actually an issue, or is it just expected that I export MOZ_PLUGIN_PATH in my dotfiles?

An gyara daga Scuzzball

Mafitar da aka zaɓa

Still here in 48.02. I symlinked `/usr/lib/mozilla` -> `/usr/lib64/mozilla` for now

Right, there IS a bug open.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=549308

Going to mark this solved, and just follow the bug report for a real fix.

Karanta wannan amsa a matsayinta 👍 0

All Replies (1)

more options

Zaɓi Mafita

Still here in 48.02. I symlinked `/usr/lib/mozilla` -> `/usr/lib64/mozilla` for now

Right, there IS a bug open.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=549308

Going to mark this solved, and just follow the bug report for a real fix.

An gyara daga Scuzzball