Wat als ik geen toegang meer heb via authenticatie in twee stappen?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel legt uit wat u moet doen als aanmelden bij uw Firefox-account middels authenticatie in twee stappen is vergrendeld.

Authenticatie in twee stappen voegt extra beveiliging toe aan uw Firefox-account, door het voor iemand anders moeilijker te maken zich aan te melden bij uw account. Als u authenticatie in twee stappen niet meer kunt gebruiken, dan kunt u een herstelsleutel gebruiken om op veilige wijze weer toegang te krijgen tot uw account. Als alternatief kunt u, als u een apparaat hebt dat nog steeds in aangemeld bij uw account, dat apparaat gebruiken om authenticatie in twee stappen uit te schakelen, zodat u aan kunt melden bij uw account zonder twee-factor-authenticatie.

Help ons deze problemen in de toekomst te voorkomen door deze korte enquête in te vullen.

Ik heb mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Voer de authenticatiecode uit uw authenticatie-app in.
  3. Ga na aanmelden naar Beveiliging en klik naast Authenticatie in twee stappen op Uitschakelen.
  4. Er wordt een bevestigingsvenster getoond. Klik op de knop Uitschakelen in de prompt Authenticatie in twee stappen uitschakelen?.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, maar ik heb nog een ander aangemeld apparaat

Als u niet in uw account komt, maar een apparaat hebt dat nog steeds is aangemeld via twee-factor-authenticatie, dan kunt u dat apparaat gebruiken om twee-factor-authenticatie uit te schakelen:

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Klik onder Beveiliging op Uitschakelen naast Authenticatie in twee stappen.
  3. Klik op de knop Uitschakelen in de prompt Authenticatie in twee stappen uitschakelen?.
Als u geen toegang hebt tot uw aangemelde apparaten en uw aparaten voor authenticatie in twee stappen kwijt bent, ga dan verder naar onderstaande secties.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, maar ik heb een herstelcode

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Als u wordt gevraagd om een tweestaps-authenticatiecode, klik dan op Problemen met invoeren van een code? en voer een van uw opgeslagen herstelcodes in.
    • Als u niet meer weet of u uw herstelcode hebt opgeslagen, controleer dan of uw bestand is gedownload en opgeslagen met de naam <uw_emailadres> Firefox Recovery Codes.txt.
  3. Ga naar Beveiliging en klik op Uitschakelen naast Authenticatie in twee stappen.

Ik heb mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Voer de authenticatiecode uit uw authenticatie-app in.
  3. Vergroot na aanmelden de sectie Authenticatie in twee stappen door op Wijzigen te klikken.
  4. Klik op Uitschakelen.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, maar ik heb nog een ander aangemeld apparaat

Als u niet in uw account komt, maar een apparaat hebt dat nog steeds is aangemeld via twee-factor-authenticatie, dan kunt u dat apparaat gebruiken om twee-factor-authenticatie uit te schakelen:

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Klik op Uitschakelen in de rij waar Authenticatie in twee stappen staat.
Als u geen toegang tot uw aangemelde apparaten hebt en uw apparaten voor authenticatie in twee stappen kwijt bent, ga dan verder met de onderstaande sectie.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, maar ik heb een herstelcode

1. Ga naar https://accounts.firefox.com en meld u aan.
  2. Als u wordt gevraagd om een tweestaps-authenticatiecode, klik dan op Problemen met invoeren van een code? en voer een van uw opgeslagen herstelcodes in.
    • Als u niet meer weet waar u uw herstelcode hebt bewaard, kijk dan of het bestand is gedownload en opgeslagen met de bestandsnaam <uw_emailadres> Firefox Recovery Codes.txt.
  3. Vergroot de sectie Authenticatie in twee stappen door op Wijzigen te klikken.
  4. Klik op Uitschakelen.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, kan geen herstelcodes vinden en heb geen aangemeld apparaat

Helaas wordt deactivering van authenticatie in twee stappen niet ondersteund en hebt u geen toegang tot uw bestaande Sync-gegevens. U kunt wel een nieuwe account instellen met een ander e-mailadres, om weer te gaan synchroniseren.

Ik ben mijn apparaat voor authenticatie in twee stappen kwijt, kan geen herstelcodes vinden en heb geen aangemeld apparaat. Kan ik verwijdering van mijn Firefox-account aanvragen?

In dit geval is het momenteel niet mogelijk om uw Firefox-account te verwijderen, omdat we geen manier hebben om uw identiteit en eigendom van die account te verifiëren. We bevelen u aan een nieuwe Firefox-account aan te maken om gebruik te kunnen maken van Firefox Sync en andere services die een Firefox-account vereisen.