Firefox bijwerken naar de meest recente versie

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Standaard wordt Firefox automatisch bijgewerkt. U kunt altijd controleren op updates; in dat geval wordt een update gedownload, maar pas geïnstalleerd als u Firefox opnieuw start.

Firefox bijwerken

Noot: als u de versie van Firefox in een pakketvorm voor uw Linux-distributie gebruikt, dient u te wachten tot er een bijgewerkt pakket wordt vrijgegeven naar de pakketrepository ervan. Dit artikel is alleen van toepassing als u Firefox handmatig hebt geïnstalleerd (zonder de pakketbeheerder van uw Linux-distributie te gebruiken).
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Over Firefox.Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Fx57HelpHelp en selecteer Over Firefox.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Over Firefox.
  2. Het venster Over Mozilla FirefoxOver Firefox wordt geopend. Firefox gaat na of er updates zijn en een update wordt standaard gedownload als deze beschikbaar is.
    Fx70aboutFirefox-Downloadingfx70Linux-AboutFirefox-Downloadingfx71macOS-AboutFirefox-Downloading
  3. Als de download gereed is, klik dan voor de installatie op Herstarten om Firefox bij te werken.
    Fx70aboutFirefox-Restartfx70Linux-AboutFirefox-Restartfx71macOS-AboutFirefox-Restart
  • Als u een Mac-computer met Apple Silicon gebruikt en bijwerkt van een oudere versie naar Firefox 84 of hoger, dan dient u na de update Firefox volledig af te sluiten en opnieuw te starten (zoals hier uitgelegd).
Belangrijk: als de update niet is gestart, niet is voltooid of als er een ander probleem is opgetreden, kunt u naar de pagina Systemen & talen gaan om de nieuwste versie van Firefox voor uw besturingssysteem te downloaden en te installeren. U kunt ook deze downloadpagina gebruiken (zie Firefox downloaden en installeren in WindowsFirefox installeren in LinuxFirefox downloaden en installeren op Mac voor meer informatie).

Blijf veilig: download alleen vanaf de officiële Mozilla-koppelingen hierboven om malware en andere online-bedreigingen te vermijden.

Noot: Update-instellingen kunnen worden gewijzigd in de OptiesVoorkeurenInstellingen .

Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

Ga in het paneel Algemeen naar de sectie Firefox-updates.