Zoeksuggesties in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Veel zoekmachines (waaronder Google, Bing en andere) leveren zoeksuggesties, gebaseerd op populaire zoekopdrachten van anderen die aan een woord of woorden die u invoert zijn gerelateerd. Als zoeksuggesties zijn ingeschakeld, wordt de tekst die u in een zoekveld typt naar de zoekmachine verzonden, die de woorden analyseert en een lijst van gerelateerde zoekopdrachten weergeeft.

Fx57SearchSuggestions

Hoe zoeksuggesties werken

Als u een zoeksuggestie ziet die overeenkomt met wat u zoekt, klikt u hierop om resultaten voor die zoekterm te zien. Dit kan tijd besparen en u helpen met minder typewerk te vinden wat u zoekt.

Het inschakelen van zoeksuggesties zal de trefwoorden die u in een zoekveld typt naar de standaardzoekmachine sturen, tenzij u een URL of hostnaam lijkt te typen. Onder zoekvelden, zoals in de bovenstaande afbeelding, vallen:


De standaardzoekmachine kan die gegevens verzamelen volgens de voorwaarden van hun privacybeleid; gebruikers die bezorgd zijn over het verzamelen van deze gegevens willen zoeksuggesties daarom misschien liever niet inschakelen. Zoeksuggesties zijn in privénavigatiemodus standaard uitgeschakeld. U moet ze in een privénavigatievenster uitdrukkelijk aanzetten om ze in die modus te gebruiken.

Zoeksuggesties inschakelen of uitschakelen

U kunt zoeksuggesties altijd in- of uitschakelen door het vakje Zoeksuggesties geven in uw zoekinstellingen van Firefox aan of uit te vinken:

search settings 59 Fx63ProvideSearchSuggestions

  • Om zoeksuggesties in de adresbalk te zien, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties in adresbalkresultaten tonen.
  • Om zoeksuggesties vóór uw browsergeschiedenis te laten tonen, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support