JavaScript-instellingen en -voorkeuren voor interactieve webpagina’s

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft wat JavaScript® is en hoe u het op bepaalde websites kunt toestaan of blokkeren.

Wat is JavaScript?

JavaScript is een standaard programmeertaal die in webpagina’s kan worden opgenomen om functionaliteiten als menu’s, geluiden en andere interactieve eigenschappen mogelijk te maken. Standaard schakelt Firefox het gebruik van JavaScript in en vereist het geen extra installatie.

JavaScript op bepaalde domeinen toestaan en blokkeren

JavaScript kan worden gebruikt om dingen te doen die sommige mensen niet leuk vinden. Voor betere controle hierover kunt u extensies voor privacy installeren, zoals:

• NoScript: laat JavaScript en andere inhoud alleen uitvoeren op websites naar uw keuze.
  • Ghostery: hiermee kunt u scripts van bedrijven die u niet vertrouwt blokkeren.
Noot: sommige websites gebruiken JavaScript voor functies als ‘bij aanwijzen’ voor vervolgkeuzemenu’s, die wellicht niet werken in Firefox op computers met een aanraakscherm. Een oplossing hiervoor is het uitschakelen van de instelling ‘HID-compliant touchscreen’ in Windows Apparaatbeheer (bezoek een Windows-forum als u meer hulp nodig hebt); deze oplossing zal het aanraakscherm in feite echter naar een normaal scherm wijzigen als dit is uitgeschakeld.

JavaScript is een handelsmerk of gerergistreerd handelsmerk van Oracle Corporation in de VS en andere landen.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.