In hoeverre verschilt Firefox voor Ondernemingen van de normale Firefox?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel is bedoeld voor IT-beheerders die Firefox op de computers in hun organisatie willen instellen.

Firefox voor Ondernemingen bevat diverse software-oplossingen die door Mozilla zijn gemaakt voor specifieke ondernemingsbehoeften. Samen vormen deze software-oplossingen Firefox voor Ondernemingen.

De Firefox-browser

U kunt het Firefox Rapid Release-kanaal kiezen (de versie die de meeste consumenten kiezen) of het Firefox Extended Support Release-kanaal (langere ondersteuningscycli), afhankelijk van uw behoeften. Dit artikel helpt u te begrijpen hoe u het kanaal kiest dat het beste bij uw behoeften aansluit.

Het MSI-installatieprogramma

We hebben een MSI-pakket van het volledige installatieprogramma gemaakt, om uitrol voor gebruikers van active directory die behoefte hebben aan een door Mozilla ondertekende MSI te vergemakkelijken. Lees hier meer over het MSI-installatiepakket.

ADM- en AMDX-sjablonen

We hebben ADM-/ADMX-sjablonen (Windows-groepsbeleidssjabloon) gemaakt met de standaard beste praktijken om te illustreren hoe groepsbeleid kan worden gebruikt in Windows. Lees hier meer over het gebruik van ADM-/ADMX-sjablonen.

De ‘Openen in IE’-extensie

Sommige bedrijven gebruiken nog steeds ActiveX-technologieën of websites die alleen voor IE zijn getest. Deze extensie helpt u te bepalen welke URL’s automatisch door uw gebruikers in IE moeten worden geopend. Lees hier meer details over de ‘Openen in IE’-extensie.

MacOS-plistbestand

We hebben een plist-sjabloon (MacOS-beleidsbeheersjabloon) gemaakt met de standaard beste praktijken om te illustreren hoe groepsbeleid kan worden gebruikt in MacOS. Lees hier meer over het gebruik van plist-sjablonen.

JSON-configuratiebestand ‘policies.json’

Hoewel we GPO in Windows en plist in MacOS ondersteunen, kunt u nog steeds een configuratiebestand gebruiken als dit aansluit bij uw behoeften (Linux-machines?). Lees hier meer over hoe u aanpassingen kunt implementeren met gebruik van policies.json.