Firefox aanpassen via policies.json

Ondersteuning voor beleidsregels kan worden geïmplementeerd via een JSON-bestand met de naam policies.json. In tegenstelling tot het beheren van Firefox met het gebruik van Groepsbeleid, is het bestand policies.json compatibel met andere platformen, wat dit de aanbevolen methode maakt voor bedrijfsomgevingen die werkstations met verschillende besturingssystemen hanteren.

Om deze ondersteuning voor beleidsregels te implementeren, moet een bestand policies.json worden aangemaakt. Dit bestand dient in een map met de naam distribution binnen de installatiemap van Firefox te worden geplaatst. Standaard is deze map doorgaans niet aanwezig, dus mogelijk dient u deze handmatig aan te maken.

Het bestand policies.json ziet er zo uit:

{
 "policies": {
   "BlockAboutConfig": true
 }
}

In dit voorbeeld stellen we de beleidsregel BlockAboutConfig in op true, wat betekent dat de gebruiker geen toegang tot de pagina about:config zal hebben.

De meest recente informatie over onze beleidsregels is beschikbaar in het README-bestand in onze GitHub-repository.

NOOT: de bovenstaande methode werkt niet als Firefox al via Groepsbeleid wordt beheerd.