Privacy- en beveiligingsinstellingen voor mobiel configureren

This article is no longer maintained, so its content might be out of date.

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Firefox voor Android biedt hulpmiddelen en functies om u te helpen online veilig te blijven. Mozilla geeft om uw privacy en gebruikt altijd rechten op een manier die consistent is met onze waarden. Zie Hoe gebruikt Firefox voor Android de machtigingen die het vraagt? voor meer info.

Updates

Houd uw browser up-to-date. U kunt automatische updates inschakelen tijdens het installeren van Firefox voor Android om dit gedeelte eenvoudig te houden.

Wachtwoorden

Zoek naar het hangslotpictogram padlock in Firefox voor Android voordat u persoonlijke gegevens (wachtwoorden, creditcardgegevens, adressen etc.) bij een website invoert.

Gebruik een hoofdwachtwoord om Firefox voor mobiel te beveiligen voor het geval dat u uw apparaat verliest of als u het met anderen deelt. Het gebruik van een hoofdwachtwoord biedt u het gemak van een browser die uw wachtwoorden onthoudt, maar de veiligheid van een hoofdwachtwoord om uw gebruikersnamen en wachtwoorden voor al uw favoriete websites te vergrendelen.

Stel synchronisatie van wachtwoorden met uw desktop in, zodat u uw wachtwoord niet hoeft in te voeren als u onderweg bent en u toch een sterk wachtwoord gebruikt.

Wachtwoorden, geschiedenis, formuliergegevens en bladwijzers wissen

Wis uw geschiedenis en privégegevens (cookies en wachtwoorden) en instellingen voor websites eenvoudig met Firefox-instellingen. Voor de meest private en veilige manier van webbrowsen kunt u er ook voor kiezen om cookies en JavaScript in uw instellingen uit te schakelen.

Plug-ins en advertenties

Houd advertenties geblokkeerd door de standaard ‘Tikken voor afspelen’-plug-in-instelling van Firefox te behouden.

Volg-mij-niet-functie

Vertel websites dat ze u niet mogen volgen voor advertentiedoeleinden via het gebruik van de Volg-mij-niet-functie.

 

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.