Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 31335
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: yhteenveto
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Kun selaat verkkoa, Firefox auttaa sinua muistamaan tärkeitä tietoja puolestasi – sivustoja, joilla olet käynyt, tiedostoja, joita olet ladannut ja paljon muuta. On myös hetkiä, kun et halua muiden tietokoneen käyttäjien näkevän näitä tietoja. Olet saattanut esimerkiksi käyttää jaettua tietokonetta syntymäpäivälahjan hankintaan.

Yksityisellä selauksella voit selata verkkoa tallentamatta mitään tietoja sivuista, joilla olet käynyt. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja ei tallenneta yksityisessä selauksessa ja kuinka toimintoa käytetään.

Varoitus: Yksityinen selaus ei tee sinusta tuntematonta Internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi tai sivut itse voivat edelleen seurata, millä verkkosivuilla olet käynyt. Yksityinen selaus ei suojaa myöskään tietokoneellesi asennetuilta näppäilyn tallentajilta tai vakoiluohjelmilta.

Mitä yksityinen selaus ei säilytä?

• Vierailtuja sivuja: Sivuhistoriaan, arkistoon eikä osoitepalkin osoitelistaan lisätä yhtään uutta sivua.
  • Hakuja tai lomaketietoja: Mitään, mitä kirjoitat verkkosivujen tekstilaatikoihin tai hakupalkkiin, ei lisätä automaattisen lomakkeentäytön listaan.
  • Salasanoja: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauslistan kohteita: Lataamasi tiedostot eivät jää näkyviin Lataukset-ikkunaan suljettuasi yksityisen selauksen.
  • Evästeitä: Evästeet tallentavat tietoja verkkosivuista, joilla vierailet, kuten sivuasetuksia, kirjautumistietoja sekä liitännäisten, kuten Adobe Flashin, käyttämiä tietoja. Kolmannet osapuolet voivat myös käyttää evästeitä seuratakseen selailemiasi verkkosivuja. Jos tarvitset lisätietoja seuraamisesta, lue artikkeli Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?
    Huomaa: Jos haluat estää Flashia tallentamasta evästeitä, sinun tulee käyttää sen viimeisintä versiota. Lue artikkelista Updating Flash lisätietoja.
  • Välimuistin tiedostoja: Väliaikaisia Internet-tiedostoja tai välimuistin tiedostoja ei tallenneta.
  • Vierailtuja sivuja: Sivuhistoriaan, arkistoon eikä osoitepalkin osoitelistaan lisätä yhtään uutta sivua.
  • Hakuja tai lomaketietoja: Mitään, mitä kirjoitat verkkosivujen tekstilaatikoihin tai hakupalkkiin, ei lisätä automaattisen lomakkeentäytön listaan.
  • Salasanoja: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauslistan kohteita: Lataamasi tiedostot eivät jää näkyviin Lataukset-ikkunaan suljettuasi yksityisen selauksen.
  • Evästeitä: Evästeet tallentavat tietoja verkkosivuista, joilla vierailet, kuten sivuasetuksia, kirjautumistietoja sekä liitännäisten, kuten Adobe Flashin, käyttämiä tietoja. Kolmannet osapuolet voivat myös käyttää evästeitä seuratakseen selailemiasi verkkosivuja. Jos tarvitset lisätietoja seuraamisesta, lue artikkeli Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?
    Huomaa: Jos haluat estää Flashia tallentamasta evästeitä, sinun tulee käyttää sen viimeisintä versiota. Lue artikkelista Updating Flash lisätietoja.
  • Välimuistin tiedostoja tai offline-verkkosisältöä: Väliaikaisia Internet-tiedostoja (välimuistin tiedostoja) tai tiedostoja, joita verkkosivut luovat yhteydettömän tilan käyttöön, ei tallenneta.
Huomaa:
  • Jos luot uuden kirjanmerkin käyttäessäsi yksityistä selausta, sitä ei poisteta lopettaessasi yksityisen selauksen.
  • Jos tallennat tiedostoja tietokoneellesi yksityinen selaus -tilassa, niitä ei poisteta yksityisen selaamisen loppuessa. Kaikki tiedostot, jotka avaat ulkoisessa ohjelmassa, kuitenkin poistetaan järjestelmän väliaikaistiedostokansiosta, eikä yksikään tiedosto näy Lataukset-ikkunassa.

Kuinka otan käyttöön yksityisen selauksen?

Aloittaaksesi yksityisen selauksen:

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Firefox-painiketta (Työkalut-valikko Windows XP:ssä) ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.Napsauta valikkopalkissa Työkalut -valikkoa ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Työkalut -valikkoa ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.
    Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1
  2. Kun siirryt yksityiseen selaukseen, Firefox ilmoittaa, että se tallentaa avoimet ikkunasi ja välilehtesi, jotta voit palata niihin lopetettuasi yksityisen selauksen. Napsauta Siirry yksityiseen selaustilaan jatkaaksesi.

Private Browsing Win2

Private Browsing Mac2

Private Browsing Lin2
    • Valitse "Älä näytä tätä viestiä uudestaan" -valintalaatikko, jos et halua vastaanottaa tätä viestiä, kun aloitat yksityisen selaamisen.
  3. Yksityinen selaus -tietoikkuna aukeaa ja varmistaa, että olet yksityisessä selaustilassa.Private Browsing Win3Private Browsing Mac3Private Browsing Lin3

Kun käytät yksityistä selausta, Firefox-ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus)Firefox-painike on violetti (sen sijaan Windows XP:llä ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus)) istuntosi ajan.

Kuinka lopetan yksityisen selauksen?

Lopettaaksesi yksityisen selaamisen:

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Firefox-painiketta (Työkalut-valikko Windows XP:ssä) ja valitse Lopeta yksityinen selaus.Napsauta valikkopalkissa Työkalut -valikko ja valitse Lopeta yksityinen selaus.Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Työkalut -valikkoa ja valitse Lopeta yksityinen selaus.
    Private Browsing Win4

Private Browsing Mac4

Private Browsing Lin4
  2. Ikkunat ja välilehdet, jotka sinulla oli avoinna ennen yksityistä selaamista, ilmestyvät ja voit käyttää Firefoxia normaalisti. Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)Firefox-painikkeen väri muuttuu takaisin oranssiksi (Windows XP:ssä Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)), kun yksityinen selaus on lopetettu.

Kuinka käynnistän Firefoxin aina yksityisessä selaustilassa?

Asetusikkuna sisältää asetuksen, jolla Firefox voidaan avata aina yksityiseen selaustilaan.

Jos siirryt yksityiseen selaukseen tällä tavoin, Firefox-ikkunan otsikossa ei lue (Yksityinen selaus)Firefox-painike ei muutu violetiksi (Windows XP:ssä Firefox-ikkunan otsikossa ei lue (Yksityinen selaus)), mutta Firefox ei säilytä tietoja kuten yllä on mainittu.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.

3. Valitse Firefox säilyttää -alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.
    Fx60HistorySettings-UseCustomFx63CustomHistory]
  4. Valitse valintalaatikko Selaa aina yksityinen selaus -tilassa.Private Browsing Win5 Fx7Private Browsing Mac5Private Browsing Lin5
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.