Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta

Yksityinen selaus poistaa automaattisesti selaustietosi, kuten salasanat, evästeet ja selaushistorian, jättämättä jälkiä selausistunnostasi. Firefoxissa on myös seuraamisenestotoimintoSisällön esto, joka estää näkymättömiä seuraimia keräämästä tietojasi useilta sivustoilta ja hidastamasta verkon selailua.

Tärkeää: Yksityinen selaus ei tee sinusta tuntematonta internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi tai sivustot voivat edelleen seurata, millä verkkosivuilla olet käynyt. Yksityinen selaus ei suojaa myöskään tietokoneellesi asennetuilta näppäilyn tallentajilta tai vakoiluohjelmilta. Lisätietoja löydät artikkelista Yleisiä myyttejä yksityisestä selauksesta.

Uuden yksityisen ikkunan avaaminen

Yksityinen ikkuna voidaan avata kahdella tavalla.

Avaa uusi tyhjä yksityinen ikkuna Firefoxin valikosta

• Napsauta valikkopainiketta Fx57Menu ja sitten Uusi yksityinen ikkuna.
    private tab menu 57 win private tab menu 57 private tab menu 57 linux Fx63menu-NewPrivateWindow

Yksityisen selauksen aloitussivu avautuu uudessa yksityisessä ikkunassa.

Avaa linkki uuteen yksityiseen ikkunaan

• Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta mitä tahansa linkkiä ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Avaa linkki uuteen yksityiseen ikkunaan.
    Link in Private Window Fx20 Win7 Link in Private Window Fx20 Mac Link in Private Window Fx20 Lin
Vihje: Yksityisen selauksen ikkunan yläreunassa on violetti naamiokuvake.
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Tiedot, joita yksityinen selaus ei säilytä

• Vierailtuja sivuja: Sivuhistoriaan, arkistoon tai osoitepalkista avautuvaan luetteloon ei lisätä uusia sivuja.
  • Hakuja tai lomaketietoja: Mitään, mitä kirjoitat verkkosivujen tekstikenttiin tai hakupalkkiin, ei lisätä automaattisen lomakkeentäytön luetteloon.
  • Salasanoja: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauslistan kohteita: Lataamasi tiedostot eivät jää näkyviin Lataukset-ikkunaan suljettuasi yksityisen selauksen.
  • Evästeitä: Evästeet tallentavat tietoja verkkosivuista, joilla vierailet, kuten sivuasetuksia, kirjautumistietoja sekä liitännäisten, kuten Adobe Flashin, käyttämiä tietoja. Kolmannet osapuolet voivat myös käyttää evästeitä seuratakseen selailemiasi verkkosivuja. Jos tarvitset lisätietoja seuraamisesta, lue artikkeli Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon? Yksityisissä ikkunoissa asetetut evästeet säilytetään väliaikaisesti muistissa erillään tavallisten ikkunoiden evästeistä, ja ne poistetaan yksityisen istunnon loputtua (kun kaikki yksityiset ikkunat on suljettu).
  • Välimuistin tiedostoja ja yhteydettömän tilan verkkosisältöä ja käyttäjätietoja: Väliaikaisia internet-tiedostoja tai välimuistin tiedostoja ei tallenneta.
Huomaa:
  • Jos luot uusia kirjanmerkkejä käyttäessäsi yksityistä selausta, niitä ei poisteta lopettaessasi yksityisen selauksen.
  • Yksityinen selaus -tilassa tietokoneelle ladattuja tiedostoja ei poisteta.

Firefoxin asettaminen käyttämään aina yksityistä selausta

Firefox muistaa oletusarvoisesti selaushistorian, mutta voit muuttaa tätä asetusta Firefoxin yksityisyysasetuksista:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.
  3. Valitse pudotusvalikosta Ei mitään historiatietoja.
    Fx60HistorySettings-UseCustom Fx63CustomHistory
    Tämä asetus vastaa sitä, että olisit aina Yksityinen selaus -tilassa.
Tärkeää: Kun Firefox on asetettu muistamaan Ei mitään historiatietoja, ikkunan yläreunassa ei ole violettia naamiokuvaketta, vaikka se käytännössä vastaa Yksityinen selaus -tilaa. Jos haluat palauttaa tavallisen selauksen käyttöön, Avaa uudelleen AsetuksetAsetukset -ikkuna, valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja aseta Firefox muistamaan Täydelliset historiatiedot tai Valitut historiatiedot.

Muita tapoja valvoa Firefoxin säilyttämiä tietoja

// Nämä mahtavat henkilöt auttoivat kirjoittamaan tämän artikkelin:Atte, toreador, Jarmo, Flarona. Sinäkin voit auttaa.