Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivu auttaa korjaamaan Firefoxin ongelmia

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 50709
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Ensimmäinen fi-käännös sivusta. Kehotan tarkistamaan etenkin Mac- ja linux- ohjeiden kieliasun, koska en ole varma niiden suomennoksista
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Kyllä
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Firefoxissa on sivu, jolla on tietoa esimerkiksi käyttämästäsi Firefoxin versiosta, asentamistasi laajennuksista, asetuksiin tekemistäsi muutoksista ja grafiikasta. Aina kun tarvitset apua Firefoxiin liittyvään ongelmaan, tämä "Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun" -sivu tarjoaa sinulle suurimman osan ongelman ratkaisemiseksi tarvittavista tiedoista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka avaat Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun ja mitä tietoja sivu sisältää.

Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun avaaminen

Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa olevaa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Troubleshooting info - lin
Napsauta valikkorivillä Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Troubleshooting info - mac
Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa olevaa Firefox-painiketta, siirry Ohje-alavalikkoon ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Troubleshooting info - win
Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa olevaa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Uuteen välilehteen avautuu sivu, jonka osoite on about:support.

Fx24aboutsupport-Win7Troubleshooting Info Fx21TroubleshootingInfo-Fx20Firefox Troubleshooting - Fx13

Kopioi leikepöydälle

Napsauttamalla Kopioi teksti leikepöydälle -painiketta saat kopioitua kaiken sivun tekstin Windowsin leikepöydälleMacin leikepöydälleleikepöydälle.

Kopioi kaikki leikepöydälle

Napsauttamalla Kopioi kaikki leikepöydälle -painiketta saat kopioitua sivun kaiken informaation Windowsin leikepöydälleMacin leikepöydälleleikepöydälle.

Kopioimisen jälkeen voit liittää informaation toiseen sovellukseen, esimerkiksi sähköpostiin tai tekstinkäsittelyyn, napsauttamalla sovelluksen Edit/Muokkaa -painiketta ja valitsemalla sen jälkeen Paste/Liitä (tai pitämällä alhaalla Ctrlcommand -painiketta ja painamallaV-kirjainta).

Firefoxin palauttaminen

Firefoxin virkistämistoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Ohjelman perustiedot

• Nimi: Kertoo käyttämäsi tuotteen nimen. Useimmissa tapauksissa tämä on "Firefox".
  • Versio: Kertoo käyttämäsi Firefoxin versionumeron.
  • Päivityshistoria: Napsauttamalla painiketta Näytä päivityshistoria aukeaa ikkuna, josta näet asennetut Firefoxin päivitykset.
  • Selaintunniste: Tämä on teknistä lisätietoa selaimestasi ja se sisältää muun muassa tiedon käyttöjärjestelmästäsi.
  • Profiilihakemisto: Profiilihakemisto on tietokoneesi hakemisto, jonne Firefox tallettaa henkilökohtaiset tietosi, kuten esimerkiksi kirjanmerkit ja salasanat. Napsauttamalla Avaa kansioNäytä kansioShow in FinderAvaa hakemisto pääset profiilihakemistoosi, jossa voit hallita tiedostojasi. Saat lisätietoja artikkelista Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö.
  • Käytössä olevat liitännäiset: Plugins Nämä ovat Firefoxin lisäosia, jotka antavat mahdollisuuden toistaa selaimessa sellaista internetin sisältöä, jota Firefox ei ole suunniteltu toistamaan. Näihin kuuluvat yleensä patentoidut tietoformaatit esimerkiksi kuvalle, äänelle, peleille ja esityksille. Napsauttamalla about:plugins pääset Asennetut liitännäiset -sivulle, jolla on luetteloitu kaikki asennetut liitännäiset, niiden versionumerot sekä tietoa siitä, minkä tyyppistä sisältöä liitännäinen on rekisteröity käsittelemään. Saat lisätietoa artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.
  • Koostamisasetukset: Napsauttamalla about:buildconfig pääset sivulle, jolla näytetään teknistä tietoa siitä, käytätkö Firefoxin vakioversiota vai räätälöityä versiota. Tästä saattaa olla apua ongelmatilanteissa.
  • Muistin käyttö: Napsauttamalla about:memory pääset sivulle, joka näyttää tietoja muistin käytöstä. Saat lisätietoa artikkelista this blog postthis blog post.

Laajennukset

Laajennukset ovat Firefoxin lisäosia, jotka tuovat lisää toimintoja Firefoxiin. Ne asennetaan erikseen ja yleensä käyttäjä asentaa ne itse. Tässä osiossa luetellaan kaikkien asennettujen laajennusten nimi, versionumero, onko se käytössä ja sen ID-tunniste. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä erityisesti silloin, kun laajennus aiheuttaa Firfoxin toimintahäiriön. Saat lisätietoa artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Muutetut asetukset

Tärkeät muutetut asetukset

Tässä osiossa näet luettelon asetuksista, joita on muutettu niiden oletusarvoista. Tämä tieto auttaa ymmärtämään, kuinka Firefoxia on mukautettu asennuksen jälkeen. Ohjeet asetusten palauttamisesta oletusarvoihinsa löytyvät artikkelista Reset Firefox preferences to troubleshoot and fix problems.

Grafiikka

Firefox voi käyttää tietokoneesi grafiikkaprosessoria nopeuttamaan näyttöä käyttäessäsi sivuja jotka sisältävät videoita tai animaatiota, mitä kutsutaan laitteistokiihdytykseksi, sekä WebGL sisältöä. Tässä osiossa on tietoja tietokoneesi grafiikkalaitteista sekä ohjaimista ja sillä kerrotaan ovatko laitteistokiihdytys ja WebGL asetettu sallituiksi Firefoxissa. Huomaa, että grafiikkaominaisuudet saattavat olla estettyjä vanhentuneiden ohjaimien vuoksi. Ohjeita grafiikkaohjaimien päivittämiseen saat artikkelista Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL

JavaScript

Tämä osio näyttää joitakin JavaScript-asetuksia, jotka saattavat vaikuttaa selaimesi toimintaan.

Esteettömyystoiminnot

Tässä osiossa näytetään ovatko Firfoxin esteettömyystoiminnot käytössä.

Kirjastojen versiot

Tämä osio kertoo mitä versioita joistakin ajonaikaisista kirjastoista käytetään.