Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox és Avira Prime inkompatibilitás

more options

Feleségem MS Surface gépén, ha az Avira Prime be van kapcsolva (és ezzel nyilván a háttérben fut is), elindítva a Firefox-t, egyetlen weboldal sem nyílik, biztonsági problémát jelöl az oldal.

1. Ha az ingyenes Avira fut, akkor gond nélkül működik a Firefox. 2. Más böngészőkkel bármi nyílik a Prime mellett. Közös családi Lenovo laptopunkon nincs probléma a Firefox-szal, amikor a Prime fut.


Hogyan oldható meg az "inkompatibilitás"?

Köszönettel Földes György

Feleségem MS Surface gépén, ha az Avira Prime be van kapcsolva (és ezzel nyilván a háttérben fut is), elindítva a Firefox-t, egyetlen weboldal sem nyílik, biztonsági problémát jelöl az oldal. 1. Ha az ingyenes Avira fut, akkor gond nélkül működik a Firefox. 2. Más böngészőkkel bármi nyílik a Prime mellett. Közös családi Lenovo laptopunkon nincs probléma a Firefox-szal, amikor a Prime fut. Hogyan oldható meg az "inkompatibilitás"? Köszönettel Földes György

All Replies (1)

more options

Kedves György!

Ha kikapcsoljátok az Avira webes védelmét, akkor megszűnik a probléma.

Háttér-információk: ezek a webes védelmek úgy működnek, hogy az antivírus programok lecserélik a weboldalak tanúsítványait általuk előállított tanúsítványokra (így vissza tudják fejteni a titkosított forgalmat). Emellett telepítik a saját gyökértanúsítványukat az operációs rendszerre, így a legtöbb program nem panaszkodik arra, hogy lecserélték a tanúsítványokat. A Firefox viszont nem az operációs rendszer tanúsítványtárát használja, így az panaszkodik rá, hogy érvénytelen tanúsítvánnyal találkozott.

Üdv, Balázs